Sony predstavio pametne naočale

Sony predstavio pametne naočale

Screenshot : Youtube

SONY je predstavio svoju verziju "Google Glassa", naočale debelih crnih okvira i kontrolnim kabelom, prenosi Daily Mail.

I dok je Google svoj Google Glass vratio u radionicu na usavršavanje, a Apple govori o zapešću kao najboljem mjestu za prijenosni kompjuter, Sony je odlučio uletjeti na tržište sa svojim proizvodom po cjeni od "samo" 840 dolara. "Samo" jer je cijena Google Glass Explorera dok je bio na tržištu iznosila 1500 dolara.

"Zamislite svijet znanja stalno pred vašim očima. Zamislite da uvijek sve znate i da su vam pri tome ruke slobodne. Zamislite SmartEyeglass", poručuju iz Sonyja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naočale će se sljedećeg mjeseca početi prodavati u Japanu, SAD-u, Francuskoj, Švedskoj, Italiji, Španjolskoj, Belgiji i Nizozemskoj.

Sony se nada kako će se za njihove naočale uskoro pojaviti stotine aplikacija. Senzori i kamera u naočalama mogli bi se tako spojiti sa smartfonom u jedinstveni hands-free uređaj budućnosti.

Uz naočale inače dolazi i posebni kontroler koji sadrži bateriju, zvučnik, mikrofon i senzor dodira. S naočalama je spojen tankom plastičnm žicom i lako ga je okačiti na rub košulje ili staviti u džep.

"Video : Youtube"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara