Španjolci u deliriju: Diljem zemlje osvojeno više od 2,5 milijarde eura

Foto: AFP

BROJNI su Španjolci na kraju još jedne teške godine pravi spas doživjeli u obliku dobitka na najvećoj svjetskoj lutriji ove subote.

U pitanju je tradicionalna božićna lutrija El Gordo (Debeli), putem koje je diljem zemlje osvojeno više od dvije i pol milijarde eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Deseci tisuća Španjolaca kućama su ponijeli dovoljno novca da im osigura pristojnu egzistenciju, a 1800 je ljudi osvojilo najveći dobitak od čak 400.000 eura. Svi su oni kupili srećke za 20 eura koje su na sebi nosile dobitnu kombinaciju brojeva te koje su kupljene u više od 40 mjesta diljem zemlje.

Obitelj Antonia Ortege Sancheza osvojila je čak četiri milijuna eura nakon što je on kupio 10 dobitnih srećki te ih podijelio svojoj djeci i braći: "I moj tata, brat i stric također imaju srećke", ispričala je njegova kći i dodala: "Kupit ću pristojnu kuću i automobil", prenosi Guardian.

Ovu lutriju Španjolci igraju tradicionalno od 1812. godine, a prosječno na nju potroše 70 eura po stanovniku što se akumulira do tri milijarde eura. Dvije trećine novca vraća se igračima čiji dobici variraju od onih 20.000 puta većih od uloženog do onih pomoću kojih samo vrate uloženi novac. Svakog 22. prosinca čitava je nacija "zalijepljena" za televizijske prijamnike, radio i internet u iščekivanju brojeva koje izvlače djeca školskog uzrasta.

Ovo je posljednja godina u kojoj su u svojim dobicima mogli uživati u potpunosti: od sljedeće se na njih uvode novi porezi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara