Spasili izgladnjelu bebu orangutana: "Zaplakala je kada nas je ugledala"

Spasili izgladnjelu bebu orangutana: "Zaplakala je kada nas je ugledala"

Screenshot: YouTube

BUDI je beba orangutan koja je spašena u skoro posljednji trenutak. Naime, vlasnik je Budija prvu godinu njegovog života držao zatočenim u malenom kavezu, pritom ga hraneći samo kondenziranim mlijekom, zbog kojeg je s vremenom Budijevo maleno tijelo razvilo malformaciju kostiju.

Naime, Budi je bio neishranjen, a njegovo tijelo je polako propadalo zbog nedostatka hranjivih tvari. Kada su članovi organizacije International Animal Rescue u Indoneziji prvi puta ugledali Budija, on je bio bolestan, ustrašen i usamljen, a zbog poremećaja kostiju koji je razvio u zatočeništvu, još nije u stanju veselo skakati kao ostali orangutani njegove dobi.

Štoviše, za njega je obično sjedenje i bilo kakvo pomicanje još uvijek jako bolno, no veterinari koji sada cjelodnevno skrbe o njemu, pružili su mu svu moguću njegu i ljubav.

Na njegovom tijelu još su vidljivi tragovi neuhranjenosti: udovi su mu natečeni, a tijelo naduto od tekućine. Njegov oporavak će biti dugotrajan.

"Nijedno živo biće ne bi smjelo osjetiti patnju i bol koju je osjetio Budi. Osim toga, patnja je trajala mjesecima, a kraj njega nije bilo majke koja bi ga zagrlila i utješila", kazao je Alan Knight, izvršni direktor organizacije International Animal Rescue.

"Budija su držali u kavezu za kokoši te mu nijednom nisu dali neku čvrstu hranu osim mlijeka, zbog čega je postajao sve bolesniji i bolesniji.Na kraju su sami vlasnici kazali da bi htjeli dati malenog orangutana kojeg su držali kao kućnog ljubimca", otkrio je Knight i nadodao: "Kada su naši veterinari izvukli Budija iz kaveza, njegove oči napunile su se suzama i počeo je plakati u agoniji".

Iako je bilo upitno hoće li Budi preživjeti putovanje, maleni orangutan pokazao je veliku volju za životom.

Tim veterinara dao mu je sedativ da mu olakša bolove te su mu osigurali udoban smještaj kako bi mu olakšali cjelokupni oporavak, prenosi Daily Mail.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara