Spasio invalida koji je pao na tračnice: Svaka sekunda kao da je trajala 30!

Spasio invalida koji je pao na tračnice: Svaka sekunda kao da je trajala 30!

Screenshot: ABC

MICHAEL MENCHACA vojnik je koji je 4. srpnja spasio život čovjeku u invalidskim kolicima, a nakon što se vijest pojavila u medijima proglašen je istinskim herojem.

Naime, on je u podzemnoj željeznici u Washingtonu ugledao muškarca u kolicima kako pada na tračnice, nakon čega mu je pohrlio u pomoć: "Vidio sam da je nešto palo na tračnice. Kad sam pogledao što je dolje vidio sam čovjeka koji je zavezan za svoja kolica. Jednostavno sam skočio dolje i počeo mu pomagati. Pokušao sam ga podići, ali potom shvatio da je svezan pojasom. Imao sam osjećaj da svaka sekunda traje 30", ispričao je za ABC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u tom se trenutku na pomoć odlučio još jedan prolaznik s druge strane tračnica, te su njih dvojica uspješno neidentificiranog čovjeka u kolicima izvukli na sigurno.

Zbog ovog bi čina Menchaca mogao biti odlikovan Soldier’s Medalom, najvišim priznanjem koje vojska dodjeljuje vojnicima koji nisu na ratnom području, a upitan smatra li da je njegov postupak bio herojski, odgovorio je: "Ne baš. Samo sam napravio ispravnu stvar".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara