Spook Light: Fotografi posjetili gradić koji opsjeda misteriozno svjetlo

Foto: AntoneDolezal.com

FOTOGRAFI Antone Dolezal i Lara Shipley odlučili su posjetiti ruralni kraj u Missouriju poznat i pod imenom Devil's Promenade, a lokalno stanovništvo tvrdi kako cijeli kraj opsjeda misteriozno svjetlo o kojem su neki samo slušali priče, a drugi ga i vidjeli.

Takozvani "Spook Light" je svjetleća kugla veličine košarkaške lopte, a pojavljuje isključivo na cesti E50, južno od gradića Joplina.

Svake godine, mještani, ali i turisti skupljaju se uz cestu u nadi da će spaziti misteriozno svjetlo koje je još tijekom četrdesetih godina prošlog stoljeća, navodno, pokušala objasniti i vojska. Naravno, to im nije pošlo za rukom, a ovisno o mašti tumača, neki tvrde kako je riječ o plinovima pa čak i izvanzemaljcima.


Legenda kaže kako su Indijanci prvi ugledali svjetlo i kako je riječ o dušama dvoje ljubavnika koji su zajedno poginuli pokušavajući pobjeći od ljutitog poglavice koji nije prihvaćao njihovu ljubav.

Lovci na nevjerojatne priče godinama su već iscrpili ovu temu, a Dolezal i Shipley odlučili su joj pristupiti na originalan način pozabaviti se zanimljivim lokalnim stanovništvom i načinom na koji se ova bizarna legenda odrazila na njihov svakodnevni život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara