Sreća je trajala vrlo kratko: Ostavila mu napojnicu od 200.000 dolara, ali on je na kraju nije dobio

Foto: Imgur

NA REDDITU se prije nekoliko dana pojavila fotografija (i popratna priča) koja je velikom brzinom postala jedna od glavnih tema na ovoj društvenoj mreži.

Jedan je konobar iz St. Louisa objavio fotografiju koja prikazuje kako je dobio 200.000 dolara napojnice (i prilično loše izračunatu konačnu cifru) uz koju je detaljno objasnio zašto novac nikad neće dospjeti u njegove ruke. Naime, neke od tvrtki koje se bave kartičnim poslovanjem odbijaju tako velike napojnice provesti u naplatu, a ovaj je zaposlenik to saznao i putem komentara koji su ostavljeni na njegovu originalnu objavu.

A u njoj je objasnio kako su mu u vrijeme ručka, u trenucima kad nije bilo puno gostiju, u restoran došle dvije djevojke, sestre, u srednjim 20-ima, koje su prema njemu bile prilično prijateljski nastrojene. Budući da nije imao puno posla pridružio bi im se nakratko u razgovoru kad bi mu se obratile, pri čemu mu je jedna od sestara, koja mu je pojasnila da je tamo u "misiji tješenja druge nakon osobne traume", kazala da "ne smije sestri reći kakve napojnice ostavlja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da dugo radi kao konobar, tvrdi da je inače pravilo da ako netko na taj način najavljuje da će ostaviti veliku napojnicu, to najčešće nije istina, ali ova "se djevojka razbacivala novcem i situacija je bila prilično bizarna". Nakon što je potpisala račun (koji je platila debitnom Visa karticom), on ga nije odmah pogledao jer to smatra nepristojnim, već je iznos vidio tek kad su one otišle.

Kad je vidio što na njemu piše, odjurio je do voditelja i direktora restorana, koji su bili jednako zabezeknuti kao i on, ali i odlučili nazvati tvrtku koja se bavi obradom kreditnih kartica. I to je bio trenutak u kojem je saznao tužnu istinu: banke ne isplaćuju toliku kolčinu novca kad su u pitanju napojnice. Štoviše, napominje konobar, "mogu odbiti isplatiti čak i one napojnice koje su veće od 30 posto iznosa računa". Dodao je i da naravno nikako ne može znati niti je li na računu uopće bilo toliko novca te se još uvijek pita je li bez novca ostao zato što ga je prevarila mušterija ili samo zato što ga banke ne isplaćuju. "Volio bih stupiti u kontakt s djevojkom koja je ostavila napojnicu da joj jednostavno zahvalim za zabavno poslijepodne", našalio se na kraju.

Ali, neki od komentatora nisu bili tako "blago" raspoloženi. Naime, pojasnili su mu da se takve prevare događaju puno češće nego što bi mislio, kad ljudi žele izbjeći platiti napojnicu te da je gotovo sigurno nasamaren. "Meni se to dogodilo svako toliko. Osoba na račun samo treba napisati nemoguću cifru i Visa će odbiti to procesuirati", napisao je jedan od korisnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara