Srpski mediji: Hrvati tjeraju Šerbedžiju u Srbiju

Foto: Guliver/Getty Images

SRPSKI mediji ovih su se dana raspisali o "progonu i prijetnjama" glumcu Radi Šerbedžiji.

Doduše, "progon" koji spominju odnosi se na tekst Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Pavković je u tekstu objavljenom na HAZUD-u, između ostalog, napisao: "Rade, ostavi se politike. Nije to za tebe. Šteta što si početkom devedesetih izabrao krivu stranu, što te voda odnijela. Ne soli nam pamet, odi u Beograd pa tamo pričaj o njihovim političkim i inim strankama s 'nacionalnim predznakom'. Vidjet ćeš kako ćeš proći. Letjet ćeš ne do Brijuna već do Amerike. A Hrvati, Hrvati, kako vidiš, šute i trpe tvoje 'poduke', ili bolje rečeno bezobrazluke. Ne bi nas začudilo da i tebe, kao Tomića, jednoga dana netko zalije – fekalijama."

Inače, radi se o reakciji na Šerbedžijin intervju za Glas Slavonie u kojem je kritizirao nacionalizam u politici rekavši: "Najveći problem u Hrvatskoj je što nema dostojanstva kod mnogih ljudi koji se bave politikom. Svi jedni druge gledaju samo kao ideološke protivnike. Tu je i porast stranaka s nacionalnim predznakom, kao uostalom i u cijeloj regiji, stranaka kojima je nacionalizam najvažnija stvar u njihovim programima i koje uopće ne razmišljaju ni o čemu drugom".

Pavković, na kraju svog obračuna sa Šerbedžijom, koji bi se mogao svesti na "gdje si bio '91?", glumcu poručuje: "Srami se, ako srama imaš!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara