Stao u obranu kolegice: "Osjećate li se bolje zato što engleski Ingrid Antičević Marinović nije dobar?"

Stao u obranu kolegice: "Osjećate li se bolje zato što engleski Ingrid Antičević Marinović nije dobar?"

Foto: Facebook

INGRID ANTIČEVIĆ MARINOVIĆ ne mora brinuti o obrani vlasitite časti kad ima kolege koji će se za nju zauzeti.

Nakon što je u svim medijima objavljen njezin govor pred Europskim parlamentom, a "ruski" engleski postao glavna sprdnja na društvenim mrežama, SDP-ovka je odlučila izjaviti da nema namjeru braniti se, ali zato je to za nju napravio Ivan Račan.

On je, naime, na svom Facebooku objavio podugačak status u kojem je sasvim vidljivo koliko ga je čitava situacija razljutila. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako... Engleski jezik Ingrid Antičević u Europskom parlamentu je opći predmet sprdnje u Hrvatskoj. Neki dan me je Šeks u Saboru podsjetio na Marxa i opijum za mase. Skoro je to isto danas, kao zabava za mase. Osjećate li se bolje zato što engleski jezik hrvatske promatračice u EU parlamentu nije dobar? Osjećate li se bolje zato što je to sve što znate o njenom agnažmanu u EU parlamentu? Znate li što se uopće dešavalo u EU parlamentu, a odnosilo se na Hrvatsku? Zanima li vas?

Danas je u Europskom parlamentu na odboru za Vanjsku politiku glasano o amandmanima na rezoluciju pod nazivom "2012 Comprehensive monitoring report on Croatia." Bilo je to drugo čitanje i zadnja dva tjedna su naši promatrači u EU parlamentu radili na tome. 62 amandmana su predložena. Tridesetak amandamana smo ocjenili lošim za Hrvatsku i zadnja dva tjedna radili na njihovoj izmjeni ili odbacivanju. Zajedno, svi hrvatski promatrači zajedno. Uvjeravali na hodnicima, agitirali na klubovima, uvjeravali na raznim sastancima kolege iz EU parlamenta da vide stvari i političke procese kako ih mi ocjenujemo. Rezultat glasanja danas je skoro potpuni uspjeh za Hrvatsku. Od tridesetak amandmana koje smo ocjenili spornima, samo su dva ostala u rezoluciji. Neću vas zamarati s detaljima, za njih nema prostora u našim medijima. Oni nisu zabava za mase, ti detalji gotovo nikog ne zanimaju. Kao uostalom ni sama cjelina.

Kad sljedeći put budem predstavljao Hrvatsku na nekom međunarodnom skupu, bilo u Vijeću Europe ili negdje drugdje, neću se smijati kolegama iz svih djelova Europe koji natucaju Engleski toliko loše da teško i klopu naruče u restoranu. Uvjeravat ću ih sve da je Hrvatska zaslužila davno biti u EU, da smo naučili razlikovati bitno od nebitnoga, da tolerancija živi u našem društvu kao i razumjevanje različitosti. EU parlamentarci govore svojim jezikom na službenim sastancima i zasjedanjima, a od 1.7. će EU zastupnici iz Hrvatske govoriti svojim jezikom u EU parlamentu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara