"Što je ovo, Hollywood 1965.?": Seksistički skeč sa Sofijom Vergarom izazvao bijes

Screenshot: Mashable

NITI jedna dodjela nagrada ne prođe bez malo kontroverzi pa tako ni ovogodišnji Emmyji.

Ovaj put za izazivanje bijesa na društvenim mrežama zaslužan je "skeč" direktora TV akademije, Brucea Rosenbluma, koji je za vrijeme svog govora zatražio od Sofije Vergare da se vrti na pokretnom dijelu pozornice kao lutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme on je govorio o različitosti televizije, a iako biste možda pomislili da je sve završio pričom o tretiranju žena kao predmeta, umjesto toga kazao je: "Ono što je zaista važno je da nikad ne zaboravimo da je naš uspjeh baziran na tome da gledatelju uvijek damo nešto privlačno za gledanje".

Njegova je mala predstava naišla na brojne kritike: Mashable piše da je ovo Hollywood 1965., Jezebel se zgražava kako je Sofia Vergara mogla sudjelovati u tome, a osim medija, naravno, javili su se i komentatori na društvenim mrežama. "Julianna Margulies rekla je da je ovo divno vrijeme za žene na televiziji. Da, osim ako si Sofia Vergara i vrtiš se na rotirajućem disku na Emmyjima", "Smij se i neka te doživljavaju kao predmet. Rekli su producenti Emmyja Sofiji Vergari", "Ovaj dio sa Sofijom Vergarom nosi puno više značenja nego što je ekipa koja je radila Emmyje namjeravala" ili "Volite Sofiju Vergaru samo zbog njezinog tijela? Prema Emmyjima - da" samo su neki od komentara.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara