Što možemo očekivati od Applea na današnjem predstavljanju noviteta?

Foto: Apple

OVOG utorka u 19 sati po našem vremenu Apple će u svom sjedištu u Cupertinu u Kaliforniji predstaviti svoje novitete.

A baš kao i svaki put kad najave jedan od svojih evenata, iščekivanja su velika, live streamovi spremni. Kao i obično, točan datum objavljen je uz pomoć zagonetne pozivnice zbog koje su mnogi posumnjali da ćemo danas prvi put vidjeti iPhoneove u boji, ali daleko od toga da su to jedine glasine o onome što će se danas predstaviti u Kaliforniji.

Huffington Post na jednom je mjestu sakupio ono o čemu se najviše šuškalo. Provjerite što nas sve možda očekuje večeras.

1. iPhone 5S

Naravno, najviše se priča o novoj verziji "petice", iPhoneu 5S. Nagađa se da će biti iste veličine kao i njegov prethodnik, da će biti dostupan u zlatnoj boji i napravljen od Liquidmetala, "neuništivog" materijala koji je dva puta čvršći od titana. Osim toga, u tipku home mogao bi biti ugrađen senzor za otisak prsta. Mogao bi imati i 12-megapikselnu kameru s dvostrukom bljeskalicom za bolje fotografije u trenucima lošeg osvjetljenja.

2. iPhone 5C


Naveliko se šuška i o jeftinijoj verziji iPhonea, koji bi se trebao zvati iPhone 5c, a upravo je ovo uređaj za koji se nagađa da bi mogao biti predstavljen u raznim bojama. On bi trebao imati plastično kućište, a iako se još ne zna koliko bi mu točno Apple mogao spustiti cijenu, pretpostavlja se da mu su mu primarna ciljana tržišta Kina i Indija.

3. iOS 7


Iako je Apple novi operativni sustav već djelomično predstavio na velikoj konferenciji za programere u lipnju, očekuje se da će danas pobliže predstaviti iOS 7. On bi trebao biti dostupan na iPhoneu 4, 4S i 5, petoj generaciji iPoda, iPadu 2, iPadu mini i Retina iPadovima. Slijedeći uobičajenu šprancu puštanja noviteta na tržište, pretpostavlja se da bi iOS7 trebao biti dostupan još ovog mjeseca.

4. Apple TV


Sve glasnija šuškanja oko Apple TV-ja pojavila su se tek pred nekih tjedan dana, ali iako su detalji nepoznati, Apple je u kolovozu kupio Matcha.tv, aplikaciju za TV i video, što je samo pojačalo glasine. Tim Cook svojedobno je obećao da će u pitanju biti nešto stvarno dojmljivo.

5. Tko zna?


Osim navedenih izglednih iščekivanja, Apple uvijek može iznenaditi. Također, još na WWDC najavljen je izlazak iTunes Radija najesen, dok predstavljanje iOS-a 7 otvara mogućnost i za predstavljanje novih verzija tableta. U svibnju je Tim Cook nagovijestio i da bi se uskoro na tržištu mogli naći i "nosivi" gadgeti, poput iWatcha, a ne smijemo zanemariti činjenicu niti da bi danas moglo biti predstavljeno nešto što nitko ne očekuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara