Što se to događa u dubinama Pacifika: Piloti ostali zatečeni misterioznim crvenim svjetlom

Screenshot: Youtube

NA LETU Boeinga 747-8 iz Hong Konga za Anchorage u Aljasci, piloti su zapazili misteriozno crveno-narančasto svjetlo na površini Pacifičkog Oceana.

Iako za sve, kao i obično, postoji logično objašnjenje, čudnovati prizor, kako ga mediji nazivaju, dogodio se tijekom petog sata leta, na lokaciji blizu  ruskog poluotoka Kamčatka, prenosi Daily Mail. Pilot i kopilot koji su ostali zatečeni prizorom, pretpostavili su kako se radi o nekoj vrsti podmorskog vulkana.

"Sinoć sam na Pacifičkom Oceanu, negdje pored poluotoka Kamčatke, doživio najčudniju stvar u svojoj pilotskoj karijeri. Vrijeme je bilo idealno, bez oluja ili munja, tako da crveni sjaj koji sam vidio ne može protjecati iz toga. Kako smo se približavali, svjetlost je bila sve jača, a kako se odbijala od oblaka, stvorila je zastrašujuć prizor. Sve to u sredini ničega", objasnio je nizozemski pilot JPC van Heijst. "Jedino objašnjenje bila bi podmorska eksplozija vulkana koja se vjerojatno dogodila pola sata prije našeg dolaska", zaključio je van Heijst.

Upravo zbog te pretpostavke, piloti su se pribojavali vulkanske prašine, ali kako kažu, na svoju sreću, nisu je primijetili. Oni su sve prijavili kontroli leta zaduženoj za taj zračni prostor te je pokrenuta istraga.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara