Studentica privedena zbog fotografije koju je objavila na Instagramu

Foto: Instagram/HuffPost

JENNIFER PAWLUCK iz Montreala bila je prilično iznenađena kad joj se na kućnom pragu pojavila policija kako bi je uhitila zbog fotografije koju je objavila na Instagramu.

Ova je 20-godišnjakinja, naime, na svom profilu objavila fotku koja prikazuje glasnogovornika montrealske policije Iana Lafrenierea s metkom u čelu, a ona ju je u jednom kvartu kanadskog velegrada snimila prošlog mjeseca.

"Mnogi moji prijatelji ne vole policiju. Mislila sam da će biti duhovito objaviti fotografiju na Instagramu. Čak niti ne znam tko je taj Ian Lafreniere", izjavila je za Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je po nju došla prošle srijede s nalogom za uhićenje u kojem je se okrivljava da je prijetila poznatom glasnogovorniku gradske policije. Odvedena je u postaju i zadržana tamo gotovo četiri sata. U nalogu stoji da je Pawluckini postupci namjerno provedeni kako bi zlostavljali Lafrenierea i dali mu razlog da se boji za svoju sigurnost.

Dok čeka suđenje, koje je zakazano za 17. travnja, mlada djevojka ne smije se približiti više od jednog kilometra glavnoj policijskoj postaji ni Lafreniereovu domu.

Za vrijeme prošlogodišnjih prosvjeda studenata u Quebecu zbog previsokih školarina Pawluck je uhićena tri puta, ali neovisno o tomu tvrdi: "Nisam nasilna osoba. Nisam namjeravala nikome nauditi".

Iz policije su izvijestili da nemaju nimalo tolerancije kad su "potencijalne mete" odvjetnici, suci ili policajci te da su ih informacije "iz javnosti" dovele do osumnjičene.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara