"Stvari koje ne žele da doznate o Iranu"... I njihovim razmaženim bogatašima

"Stvari koje ne žele da doznate o Iranu"... I njihovim razmaženim bogatašima

Foto: Instagram

ODMARAJU se pokraj golemih bazena, pijuckaju šampanjac, preseravaju se skupocjenim satovima i poziraju pokraj svojih pozlaćenih automobila.

No, ovog se puta ne radi o razmaženim klincima američkih moćnika - radi se o razmaženim klincima iz Irana koji su postali pravi hit zahvaljujući profilu Rich Kids of Tehran o kojima smo već pisali.

Profil na Instagramu skupio je velik broj fanova iz cijelog svijeta jer radi se o jednom od rijetkih prozora u živote stanovnika Islamske Republike Iran.

No, odnedavno su se pojavile i sumnje kako je dio fotografija (ili čak sve) preuzet s drugih profila te kako nije riječ o razmaženim klincima Irana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u opisu stranice stoji "Stvari koje ne žele da znate o Iranu", a na fotografijama možemo vidjeti djevojke u bikinijima koje poziraju u raskošnim vilama i mladiće koji se također razmeću svojim bogatstvom.

Autori stranice odbili su podijeliti kontakte ljudi s fotografija s novinarima MailOnlinea, rekavši kako žele zaštiti njihov identitet pa se pojavila sumnja da su fotografije ipak preuzete s drugih stranica te kako su i one fotgrafije na kojima se nalaze bogati Iranci snimljene izvan države.

Dodaju i kako dobivaju brojne reakcije posjetitelja: "Sve se razlikuju, neke su pozitivne, a neki tvrde da su šokirani jer jedini Iran za koji znaju je onaj iz serije 'Homeland' i filma 'Argo'. To nas je nasmijalo".

Podsjetimo, od revolucije 1979. stroga religijski zakoni zahtijevaju da žene u javnosti pokrivaju kosu i odijevaju se skromno, a i muškarci se također moraju odijevati konzervativno. Alkohol je zabranjen.

No, to je daleko od onog što možemo vidjeti na fotografijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara