Sud dozvolio bivšem da Sofiju Vergaru tuži za skrbništvo nad smrznutim embrijima

Sud dozvolio bivšem da Sofiju Vergaru tuži za skrbništvo nad smrznutim embrijima

Foto: Twitter

NICK LOEB, bivši zaručnik Sofije Vergare, dobio je ovog petka dozvolu da podigne tužbu u kojoj traži skrbništvo nad dva smrznuta embrija koja je par stvorio kad su bili zajedno.

39-godišnji Loeb tužio je Vergaru još u kolovozu 2014. (četiri mjeseca nakon što su se razišli), tražeći nadopunjavanje ugovora koji su oboje potpisali kad su stvarali embrije s Loebovom spermom i Vergarinim jajašcima 2013. godine. U ugovoru je stajalo da se s "embrijima stvorenim kroz ovaj proces može postupati samo uz pristanak obje strane". Loeb je u tužbi tražio nadopunu ugovora jer se u njemu nije navodilo što se događa ako par prekine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U novoj tužbi Loeb će konkretno tužiti Vergaru za skrbništvo nad embrijima, piše Entertainment Tonight. Njegovi odvjetnici tvrdili su da je prva tužba bio pokušaj da se Vergaru uvjeri da ne uništi embrije. Ipak, odvjetnici 42-godišnje glumice tvrde da ona to nije ni imala namjeru napraviti, samo ih je htjela na neodređeno vrijeme ostaviti smrznutima.

Javni okršaj dosegao je vrhunac u travnju kad je Loeb u članku za NY Times, naslovljenom "Naši smrznuti embriji imaju pravo na život" ispričao svoju stranu priče. U tekstu Loeb embrije naziva "nerođenom djecom" i navodi da je "zadržavanje u smrznutom stadiju jednako tomu da ih se ubije".

Vergara je kazala da tužba "nema smisla" u intervjuu s Howardom Sternom ranije ovog mjeseca. Dodala je da djetetu trebaju "roditelji u vezi punoj ljubavi koji se slažu i ne mrze" i da bi bilo "sebično" na bilo koji drugi način sve skupa realizirati. Dodala je i da je, ako je Loebu sve to toliko ozbiljno, početni ugovor trebao puno ozbiljnije shvatiti kad ga je potpisivao.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara