Sud odlučio: Nives Celzijus mora biti uručen Kiklop

Foto: Facebook

ŽUPANIJSKI sud u Puli donio je pravomoćnu odluku prema kojoj je Nives Celzijus "priznato pravo da je autorica najprodavanije hrvatske knjige svih vremena", stoji u službenoj izjavi za medije supruge Dine Drpića i autorice sporne knjige "Gola istina".

Također, Sajmu knjiga u Puli određeno je da u roku 15 dana organiziraju dodjelu nagrade Kiklop za Hit godine 2008. godine i dodijele ga Nives, koja je o čitavom slučaju poručila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Onoga trenutka kad mi je direktorica Sajma knjiga u Puli Magdalena Vodopija odbila uručiti Kiklopa i potom ukidajući cijelu nagradu, odlučila sam zadovoljštinu potražiti sudskim putem. Kad smo dobili prvostupanjsku presudu, bila sam zadovoljna presudom, ali i neizmjerno tužna ponašanjem dotične koje je i tijekom suđenja izvodila pravi cirkus pozivajući se na svoje 'visoke moralne' kriterije da ženi poput mene ne može dodijeliti nagradu bez obzira na neosporne rezultate. Sada kada je i prvostupanjska presuda postala pravomoćna, dotična gospođa izbjegava izvršiti svoje obaveze iako je na to obavezuje Zakon i sud Republike Hrvatske. Toliko o dotičnoj gospođi i njezinom legalitetu i legitimitetu.

'Gola istina' najprodavanija je hrvatska knjiga svih vremena i to ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji. To mi nitko nikad ne može oduzeti, a također ni Kiklopa na kojem ću inzistirati do kraja. Očekujem da će kod dotične gospođe Vodopije i njezinih savjetnika prevladati razum i da će poštujući pravomoćnu sudsku odluku organizirati dosuđenu im dodjelu nagrada. I meni, kao pravnom laiku, poznato je da će svako odgađanje i izbjegavanje pravomoćne presude biti samo na njihovu štetu. Stoga, Kiklopa očekujem i naravno da ću ga primiti jer sam ga svojim radom i uspjehom zaslužila".

Traženu novčanu odštetu Nives nije dobila. Njezin pulski odvjetnik Srđan Simić, istaknuo je: "Novac nam nije bio prioritetan, premda smo ga bili namijenili u humanitarne svrhe kao što smo to i tijekom postupka najavili. Pravomoćnom presudom uspjeli smo dokazati kako je tužiteljica bila apsolutno u pravu, kada je očekivala zasluženu nagradu, a sada očekujemo od Sajma knjiga da postupi po Zakonu i našoj štićenici dodijeli sva prava i povlastice koje su joj namjerno i protuzakonito oduzeli".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara