Sve tetovaže Robbieja Williamsa: Tinta otkriva nježnu strana "zločestog dečka" popa

Sve tetovaže Robbieja Williamsa: Tinta otkriva nježnu strana "zločestog dečka" popa

Foto: Robbie Williams, Press, FanPop

ROBBIE WILLIAMS pravi je unikat u glazbenoj industriji.

Čak i ako niste preveliki fan ovog "zločestog" dečka i njegove glazbene ostavštine, morat ćete priznati da je on prvi (i posljednji) kojem je uspio nevjerojatan pothvat prelaska iz karijere unutar boy banda u solo karijeru. Naravno, još je sličnih primjera, ali oni se većinom mogu okarakterizirati tek kao "pokušaji", pogotovo u usporedbi s onim što je izveo Williams.

Od svojih početaka u Take Thatu ovaj je "divlji" mladić iskakao od ostalih. On je bio zadužen za ispunjavanje kvote "zločestog dečka" u bendu, a tu je ulogu toliko ozbiljno shvatio da ga je nakon pet godina i napustio. Svoju je solo karijeru započeo obradom George Michaelovog klasika "Freedom", a uz nju su došle i sve "povlastice" rock-dečka u kojeg se prometnuo. Skandali, drogiranja, mijenjanje žena došli su zajedno s imageom, a on je, naravno, upotpunjen brojnim tetovažama.

Prema pisanju fanova, a komu drugom vjerovati, Robbie ih ima barem 18, a gotovo je sve barem u nekom trenutku pokazao javnosti. Sve je počelo s keltskim križem na desnom kuku koji je tetovirao još dok je bio u omiljenom britanskom boy bandu. On mu je trebao poslužiti kao zaštita s obzirom na to da je svojedobno ustvrdio da "u sebi ima vraga".Na lijevoj ruci ima tribal u djelomičnom "sleeveu" (doslovno "rukav"; kad tetovaža zauzima čitavu površinu ruke), od ramena do polovice bicepsa. Na njemu je prikazan niz oblih valova koji simboliziraju previranja u životu, a za nju pjevač tvrdi da "priča njegovu životnu priču".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na trbuhu pak ima nacrtane dvije lastavice koje simboliziraju slobodu i odanost, a tu je tetovažu napravio u svibnju 2003. godine, a u otprilike istoj visini na leđima tetovirao je note i tekst slavne pjesme Beatlesa "All You Need Is Love". Tetovažu na desnoj ruci, koja prikazuje Isusa, Djevicu Mariju i Anđele napravio je u srpnju 2000. godine na Novom Zelandu, a naziva je "Kršćanin".Na vratu ima tetoviran Wedjat, tj. oko egipatskog boga Hora koje ga štiti od zlih duhova, a napravio ju je 2004. godine, dok mu desno rame krasi lavlja glava koja simbolizira moć, muževnost i spolnu zrelost. Ispod nje stoje riječi "Rođen da budem blag", a iznad "Elvise, omogući mi spokoj". Za nju je također izjavio da mu znači svojevrsnu zaštitu, baš kao i keltski križ te Horovo oko.

Na lijevoj ruci ima tetoviran i grb grada Burslema u kojem je njegova obitelj živjela u trenutku rođenja, a osim slika, ima i puno tetovaža koje sadrže samo riječi. Tako na prstima desne ruke ima istetoviranu riječ "LOVE", što je napravio u veljači 2007. godine.Na desnoj podlaktici staroengleskim slovima ima tetovirano "ILoveU", a na lijevoj "Mother. Oko tetovaže na lijevom ručnom zglobu, 1023, kruže dvije priče. U jednoj se tvrdi da je u pitanju datum njegova rođenja izokrenut (13. 02.), a druga je da broj ustvari označava inicijale njegova najboljeg prijatelja Jonathana Wilkesa (J je 10. slovo abecede, W 23.). Naime, Jonathan na bedru ima istetoviran broj 1823 (R je 18., W 23. slovo abecede...).Također, preko prsa pjevač ima istetoviranu francusku frazu "chacun à son goût" koja znači "svatko ima svoj ukus", a nju je napravio u Los Angelesu i tvrdi da je morao pauzirati svakih 15 minuta kako bi se oporavio od boli. Iza uha tetovirao je inicijal "B" koji ga podsjeća na njegovu baku Betty koju je jako volio, a na unutrašnjoj strani ručnih zglobova ima tetovirano "Jack" i "Farrell" ispod kojih su nacrtana srca. Jack Farrell bio je njegov djed.

Pjevač koji 13. kolovoza nastupa u Zagrebu, a ulaznice kreću u prodaju za samo dva dana, odnosno 28. veljače u 10 sati na svim prodajnim mjestima Eventima, najavio je da će s idućom tetovažom pričekati - kako bi je mogla osmisliti njegova kći Theodora "Teddy" Rose, rođena u rujnu prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara