Svi ih izbjegavaju: Nastave li ovako, Malaysia Airlines će bankrotirati

Foto: Twitter

MOŽE li biti manje ljudi na letu zrakoplova od ovog, pitaju se svi kad vide fotografije koje ovih dana kruže društvenim mrežama.

Vjerojatnost da će let zrakoplovom avionske kompanije Malaysia Airlines proći odlično je velika, ali kako to objasniti ljudima koji sada sustavno izbjegavaju njihove usluge.

Nakon pada dva komercijalna zrakoplova ove godine, uključujući još nerazriješen slučaj "Leta 370" kao i raketni napad na zrakoplov MH17 iznad Ukrajine, ova avionska kompanija trpi ogromne financijske gubitke, a oni iznose 1,6 milijuna dolara dnevno.

Kompanija je prošli tjedan najavila da će biti primorana otpustiti četvrtinu svog osoblja te prekinuti letove za neke gradove u Kini i Europi.

"Vjerujemo kako se naš veliki nacionalni prijevoznik treba oporaviti i obnoviti. To uključuje velike promjene koje bi mogle donijeti drugačiji ishod od trenutnog stanja. Jedino potpuna transformacija tvrtke, a ona uključuje neke teške odluke i žrtve, može spasiti ovu kompaniju", kazao je malezijski premijer Najib Razak za Wall Street Journal.

I dok se malezijska zračna kompanija nosi s dosad najtežim problemima i sve je bliže bankrotu,drugi se zabavljaju objavljivanjem fotografija njihovih praznih zrakoplova na društvenim mrežama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara