Svi su oni Walter White: Pronašli inspiraciju u seriji "Breaking Bad"

Svi su oni Walter White: Pronašli inspiraciju u seriji "Breaking Bad"

Foto: Press, Fox, WowKTV

JEDNA od ponajboljih serija koje su se pojavile u posljednjih dvadesetak godina, svakako je AMC-jev "Breaking Bad". Priča prati profesora kemije, Waltera Whitea koji, nakon što otkrije da boluje od raka, odlučuje započeti s proizvodnjom kristalnog metamfetamina kako bi riješio dio nagomilanih dugova i osigurao obitelj.

Autora serije, Vincea Gilligana, inspirirala je priča koju je njegov prijatelj pročitao u novinama, ali zanimljivo je spomenuti i koliko je ljudi, usred velike globalne krize, pronašlo inspiraciju u seriji koja im je poslužila kao savršen vodič za proizvodnju droge u vlastitim podrumima. Ili kamp kućicama. Jezebel je sastavio listu imitatora iz stvarnog života, a ovo su samo neki od njih.

Stephen Doran


Stephen Doran, 57-godišnji učitelj koji se također borio s karcinomom, uhićen je nakon što je policija kod njega pronašla paket kristalnog metamfetamina koji je prodavao svojim učenicima. A nakon što je policija pretražila njegov stan, pronašli su 10 tisuća dolara i još droge.Marc Hodges

Marc Hodges, inače asistent profesora, vjerojatno bi uspješno nastavio proizvoditi drogu da je bio pažljiviji. Naime, nakon što je njegov susjed u svojoj kanti za smeće pronašao sumnjivu ambalažu, a lokalna trgovina upozorila policiju da je Hodges kupio tisuću kutija šibica i peroksid (dijelovi kutije za šibice mogu se koristiti u proizvodnji kristalnog metamfetamina), njegovoj je karijeri došao kraj. S druge strane, njegovi su učenici bili iznenađeni jer tvrde da je bio "drag čovjek".

Walter White

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo je ime Walter White i na listu najtraženijih kriminalaca u Alabami došao je zahvaljujući proizvodnji i trgovanju kristalnim metamfetaminom. Nažalost, nije profesor, ali ova je slučajnost više nego dovoljna. Njegova se priča u medijima pojavila iste godine kada je i AMC-jeva serija započela s emitiranjem.Johnie Mason IV i Jason Edward McClanahan  


Ako vam trebaju Walter i Jessie, tu su Johnie i Jason. Naime, ovaj je dvojac uhićen u Zapadnoj Virginiji nakon što je policija otkrila kamp kućicu u kojoj su pronašli laboratorij za proizvodnju kristalnog metamfetamina. Valja spomenuti i to da je jedan od njih bio ćelav, a drugi je nosio kapu za tuširanje.

William Duncan

Napokon i profesor kemije. 43-godišnji William Duncan uhićen je nakon što je prikrivenim istražiteljima pokušao prodati kristalni met koji je proizvodio u vlastitom domu. Naknadno je otkriveno da je drogu dugo vremena prodavao i svojim učenicima.

"Bili smo iznenađeni. Poznajem ga godinama i to mi nikada ne bi palo na pamet", rekao je policajac Linden Alton McWaters. Irina Kristy

U prosincu 2011., policija je uhitila 74-godišnju profesoricu matematike koja je sa svojim 29-godišnjim sinom u proizvodila drogu u vlastitom domu. Naravno, svi već znamo o kojoj je drogi riječ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara