Svi u Močvaru na Antifa Night!

Svi u Močvaru na Antifa Night!

Foto: PR

MLADI antifašisti grada Zagreba u suradnji s novoosnovanim glazbeno-aktivističkim kolektivom Torpedo Syndicate povodom 69. obljetnice oslobođenja Zagreba, u subotu 10. 5. s početkom u 21 sat u klubu Močvara organiziraju 5. po redu Antifa night.

Ove godine Zagreb će ugostiti kultnu britansku punk/skinhead grupu The Oppressed. Radi se o bandu koji je 80-ih I 90-ih godina bio perjanica britanskog antifašističkog pokreta u uličnom i propagandnom ratu protiv masovne pojave organiziranih nasilnih neonacističkih grupacija i stranaka na tadašnjoj britanskoj političkoj sceni.

Frontmen Roddy Moreno smatra se osnivačem europskog SHARP (Skinheads Against Racial Prejudice) pokreta, a poznat je i po sudjelovanju u organiziranju britanskih nogometnih navijača u antifašističke skupine. Bend muzički pripada OI!/streetpunk pravcu poznatom po jednostavnim i pjevnim melodijama, himničnim refrenima i tematikom radničke klase. Uz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Oppressed na koncertu će nastupiti novosadski streetpunkeri The Bayonets, zadarski streetcore Crasso de Odio te zagrebački crust/hardcore Ljubiša Samadržić.

Dan ranije u Mediki održat će se warm-up party s hip-hop, trash i akustičnim umjetnicima, a paralelno s koncertom i tulumom teći će trodnevna antifašistička konferencija s predavanjima, diskusijama i radionicama uz međunarodne goste.

Karte za sam koncert mogu se kupiti u pretprodaji po 65kn u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 16, a na sam dan koncerta koštat će 75 kn

FACEBOOK EVENT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara