Tamara Obrovac i Transhistria ensemble u Puli za Valentinovo

Tamara Obrovac i Transhistria ensemble u Puli za Valentinovo

Foto: Press

"CANTO AMOROSO" naziv je novog albuma naše poznate jazz glazbenice Tamare Obrovac i njenog Transhistria ensemblea, koji se vraća svojoj originalnoj postavi s CD-a "Daleko je..." iz 2006.

Izlazak albuma planiran je tijekom 2013. godine, a publika će u INK u Puli 14. 2. u 20 sati imati priliku poslušati nove Tamarine pjesme nakon serije koncerata koje je band održao u Sloveniji i Hrvatskoj tijekom veljače, kada je ujedno novi materijali snimljen i u studiju.Koncert u Puli bit će sniman, audio i video, pred najdražom Tamarinom publikom, u domaćoj, intimnoj atmosferi male scene, na kojoj je 2007. upravo koncertom Transhistria ensemblea i započela tradicija Tamarinih godišnjih koncerata za Valentinovo.

Cjelokupnu produkciju koncerta potpisuju domaće snage; logistika i tehnika INK, design svijetla Dario Družeta i Matija Debeljuh, ton majstor Aldo Spada, ozvučenje Davor Dujmović.

Uskoro izlazi i singl istoimene naslovne pjesme "Canto amoroso", koju Tamara pjeva na istrovenetskom dijalektu, a Puležanima će vjerujemo biti zanimljiva i skladba Farabuti (Verudexi barakeri) posvećena dečkima s Verude (gdje je Tamara odrasla) i Stoje.

Novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih istarskih dijalekata; osim na svojoj “domaćoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na Istroromanskom, Istrorumunjskom, Istrovenetu...Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon vrlo uspješnog albuma i hita Transhistria ensemblea "Daleko je ..." iz 2006. godine, uslijedili su električni "Neću više jazz kantati" (2009.), te klasikom obojeni album "Madirosa" (2011.), u kojima je Transhistria ensemble nastupio u proširenim sastavima, obogaćen puhačkom odnosno gudačkom sekcijom. Albumom "Canto amoroso" Tamara se vraća originalnom zvuku i glazbenom izričaju Transhistria ensamblea, kojeg čine: Tamara Obrovac – glas, skladbe; Uroš Rakovec – gitara, mandola; Fausto Beccalossi – harmonika; Žiga Golob – kontrabas i Krunoslav Levačić – bubnjevi.

Na novom CD-u naći će se i skladba "Se me ra morta privari" ("Ako me smrt prevari"), snimljena u sklopu projekta Panphonia Istriana vol. 2, na neobičnom i zanimljivom Žejanskom ili Vlaškom (Istrorumunjskom) dijalektu. Autorica glazbe za spomenutu pjesmu je Tamara, teksta pjesnikinja Silvana Brkarić Krculić.

"Canto amoroso" tour :

1.2.2013. - 20h, klub/abonman, Velenje (SLO)
2.2.2013. - 20h, Kulturni dom, klub, Krško (SLO)
3.2.2013. - 20h, Pučko otvoreno učilište, Umag (HR)
4.2.2013. - 20h, Circolo Italiano, Koper (SLO)
6.2.2013. - 20h, klub Slamič, Ljubljana (SLO)
14.2.2013. - 20h, INK Pula (HR)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara