Tetoviranje za životinje: "Solidarnost 269"

Foto: Press

U SKLOPU velikog međunarodnog događaja, u kojemu sudjeluju brojni pojedinci iz svih krajeva svijeta, Prijatelji životinja organiziraju u Zagrebu event pod nazivom "Solidarnost 269!"  tijekom kojeg građani iz Hrvatske i Slovenije na sebe tetoviraju broj 269. Event tetoviranja u Hrvatskoj održava se u subotu, 15. prosinca 2012. u Galeriji PM Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Trg žrtava fašizma bb) u Zagrebu, u sklopu Artomata, i to u vremenu od 11 do 18 sati, a tetoviranje broja 269 obavlja profesionalni zagrebački Tortuga Tattoo Studio.

Ostali gradovi koji su se do sada priključili organiziranom obilježavanju eventa "Solidarnost 269" su Berlin, Vermont, Los Angeles, Prag, Völklingen, New York City, Milwaukee, Stockholm, Hannover, London, Melbourne te u Francuskoj i Izraelu. 269 je broj telića rođenog prije šest mjeseci na mliječnoj farmi u Izraelu, a njegov će mu život biti oduzet ne tako dugo nakon što je započeo. Tetoviranjem njegovoga broja na vlastita tijela aktivisti iskazuju solidarnost sa žrtvama životinjskog holokausta diljem svijeta, kako nikada ne bi zaboravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ideja o tetoviranju broja 269 potekla je od trojice aktivista za prava životinja, koji su se 2. listopada 2012, na Svjetski dan životinja s farmi, u Tel-Avivu žigosali vrućim željezom. Jedan od njih došao je iz Rusije kako bi ovim činom pokazao solidarnost i empatiju prema životinjama iskorištavanima od strane ljudske vrste. Nakon što su se solidarizirali s najviše potlačenima članovima našega društva, trojica aktivista bila su odvezena u bolnicu kako bi im se obradile rane od opeklina trećeg stupnja.

Broj 269, koji je ožigosan duboko u njihovu kožu, zapravo je broj telića kojeg su sreli na jednoj mliječnoj farmi. Svoj čin objasnili su riječima: "Ovo anonimno muško tele zauvijek će biti učinjeno besmrtnim na našim tijelima i nadamo se da će ova poruka solidarnosti nekako pomoći da na nov način gledamo na neljudske životinje. Niti jedna životinja ne bi smjela biti iskorištavana za zadovoljavanje sebičnih potreba i hirovitih želja ljudi i zato smo odabrali metodu objektiviziranja živih bića kojom se koristi sama industrija, kako bismo na ovaj simboličan način prenijeli našu ideju". Oko tisuću aktivista koji se diljem svijeta uključuju u obilježavanje eventa "Solidarnost 269", to čine tetoviranjem broja 269 crnom veganskom tintom na svojoj podlaktici ili nekom drugom dijelu tijela.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara