The Tiger Lillies u prosincu se vraćaju u Hrvatsku

The Tiger Lillies u prosincu se vraćaju u Hrvatsku

Foto: Press

ZA SAM kraj ovogodišnje iznimno bogate ponude Žednog uha, 11. prosinca u Kinu SC bit ćemo u prilici po drugi put uroniti u mračni svijet grupe The Tiger Lillies, svijet ispunjen blasfemijom, prostitucijom i raznim zvjerstvima, svijet kakav nas i inače okružuje ali o kojem se rijetki usuđuju progovoriti, a samo je nekolicina od njega uspjela stvoriti originalan umjetnički izraz kakav je onaj grupe The Tiger Lillies.

Prepuna dvorana svjedočila je prije nešto manje od dvije godine njihovom jedinstvenom performansu kojeg je sam idejni začetnik grupe Martyn Jaques svojevremeno etiketirao kao "brechtovski punk cabaret", a koji objedinjuje brojne raznolike glazbene izraze poput gypsy swinga, ruskog i grčkog folka, talijanske opere, francuske šansone, ranog bluesa, flamenca i, naravno, berlinskog cabareta tridesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj je iznimno nadareni multiinstrumentalist svoje dvadesete proživio u stančiću smještenom iznad bordela u londonskom Sohou, pa mu dinamičan život koji se odvijao podno njegova prozora postaje inspiracijom koju će poslije pretvoriti u vlastitu umjetnost. Njegov glas, inspiriran i školovan u opernom kastrato stilu, postaje zaštitnim mu znakom, a osim harmonike s kojom je priča o The Tiger Lillies i krenula, ubrzo počinje svirati i klavir, gitaru te ukulele, da bi ovu glazbenu priču i više nego uspješno upotpunili kontrabasist i solist na glazbenoj pili Adrian Stout te bubnjar i udaraljkaš Adrian Huge, kojeg je oduševljeni David Byrne jednom prilikom opisao kao Jamesa Joycea za bubnjevima.

Prošli im je nastup okončan s više biseva i sveopćim delirijem prepune dvorane, ništa manje ne očekujemo ni ovoga puta.

Ulaznice po cijeni od 120kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Maldororu.
Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert će početi u 21.30.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara