Tim Cook otkrio kad ćete moći kupiti Apple Watch

Tim Cook otkrio kad ćete moći kupiti Apple Watch

Foto: Apple

NAKON što su ga predstavili u rujnu prošle godine, iz Applea je sad stigla potvrda o trenutku  izlaska Apple Watcha na tržište.

"Apple Watch je najosobnija naprava koju smo stvorili", započeo je Tim Cook na konferenciji u rujnu i najavio potpuno novi alat tzv. "Digital Crown" koji omogućuje jednostavnu navigaciju i baratanje sadržajem na tako malenom displeju. A iako je tada najavljivano da će se Appleov pametni sat u prodaji pojaviti početkom godine, Cook je ovog utorka najavio da ga možemo očekivati u travnju.

Ipak, nije otkrio točan datum, samo da je daljnji razvoj u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apple će u međuvremenu vjerojatno održati još jedno predstavljanje sata, ali u rujnu je rečeno da sat odlikuje brzi pristup velikom broju otprije poznatih aplikacija, dok će korisnici moći prema vlastitom izboru prilagođavati i mijenjati početni zaslon. Primarna namjera mu je olakšati pristup informacijama kao što su pristigli mailovi ili poruke, ali korisnici u svakom trenutku mogu odrediti funkcije koje će sat obavljati ili pak komunicirati sa Siri.Primjerice, možete koristiti navigaciju ili pregledavati karte, a tu su i manje impresivne funkcije kao što su "tapkanje" prijatelja koji također imaju Apple Watch (naime, jedan od načina na koji vam mobitel daje do znanja da je stigla poruka je i "tap" koji bismo najbolje mogli opisati kao funkciju nalik vibraciji na mobitelima) ili slanje crteža koje prstom pravite na ekranu. Također, Apple je velik dio prezentacije Apple Watcha u rujnu posvetio fitnes aplikacijama koje će vas obavještavati o putu koji ste prevalili, potrošenim kalorijama ili vas podsjećati da previše vremena provodite sjedeći.

"Apple Watch dizajniran je kako bi svakom tko ga nosi pomogao da vodi zdraviji život i bude aktivniji", rekao je Jay Blahnik tada. Između ostalog, sat će se moći koristiti i za upravljanje Apple TV-om ili u kombinaciji s Apple Payom, a kompatibilan je s iPhoneom 5, 5C, 5S, 6 i 6 Plus.

Kao osnovna cijena spominje se 350 dolara, ali moći će se kupiti i u "premium" varijantama, od nehrđajućeg čelika i zlata. Neki predviđaju da bi najskuplji modeli mogli koštati i do 5000 dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara