"Tko želi biti milijunaš?": Neobični njemački kuhar pola dobitka dao Klaićevoj bolnici u Zagrebu

"Tko želi biti milijunaš?": Neobični njemački kuhar pola dobitka dao Klaićevoj bolnici u Zagrebu

Foto: Screenshot

NEOBIČNI kuhar iz Njemačke, Horst Lichter iznenadio je tamošnju javnost nakon što je pred gledateljima kviza "Tko želi biti milijunaš?" izjavio kako pola dobitka od osvojenih 32.000 eura želi dati u dobrotvorne svrhe za pomoć Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

Naime, Horst je u Njemačkoj poznata ličnost, a gostovao je posebnom izdanju emisije u kojoj su natjecatelji svoje dobitke darovali u humanitarne svrhe. Tako je kuhar odlučio pola iznosa dati Dječjoj klinici u Tannheimu, a pola Dječjoj bolnici u Klaićevoj, piše njemački Stadt Morgen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Valja istaknuti kako je Horst već tri godine u braku s 40-godišnjom Hrvaticom Nadom Sosinkom. Par se upoznao prije još 13 godina kad je ona počela raditi u njegovom vrlo popularnom restoranu, piše Wunderwieb.de.

Lichter je taj restoran otvorio 1995. godine, a postao je popularan jer je svu hranu kuhao pred gostima te ih je svakog dana obavještavao što planira pripremati. Ubrzo je potražnja za mjestima u njegovom restoranu postala toliko velika da se na rezervaciju čekalo i po godinu i pol.

Kad je postao popularan zahvaljujući svom restoranu, počeo je dobivati i brojne druge poslovne angažmane pa je tako izbacio i svoju vrstu piva te surađivao s Maggijem na kreiranju juha iz vrećice. Restoran je zatvorio prije godinu dana jer je shvatio kako ima previše obveza te ne želi da itko osim njega kuha njegovim gostima.

Osim po svom neobičnom izgledu i kulinarskim sposobnostima, Lichter je poznat i po tome što surađuje s nekoliko humanitarnih udruga te pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

Prije nego što je našao put prema uspjehu, Horst je prošao i neke privatne tragedije. Prva supruga zajedno s djetetom umrla je pri porodu. Kasnije se ponovno oženio te dobio dvoje djece sa suprugom Janinom, a kako je jednom prilikom izjavio, tad je izgubio volju za kuhanjem. Počeo je raditi svakakve teške poslove kako bi prehranio obitelj.

U međuvremenu ga je potresla i druga obiteljska tragedija kad mu je preminuo otac, a zbog toga svega prije 30. rođendana pretrpio je dva moždana i jedan srčani udar. U jednom trenutku je odlučio kako ne može više tako živjeti te se rastao od druge supruge i odselio se u drugi grad. Tu je počeo novi život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara