Tom Hanks, Samuel L. Jackson i Barack Obama u ekipi Magic Johnsona

Tom Hanks, Samuel L. Jackson i Barack Obama u ekipi Magic Johnsona

Foto: Guliver/Getty Images

AMERIČKI predsjednik Barack Obama bio je u ponedjeljak navečer u Los Angelesu dio ekipe bivše košarkaške zvijezde Lakersa, Ervina "Magica" Johnsona u akciji prikupljanja novca za izbornu kampanju u koju su se uključile i filmske zvijezde Tom Hanks i Diane Keaton.

Američki predsjednik na trodnevnoj je turneji na zapadnoj obali posvećenoj financiranju kampanje demokrata za parlamentarne izbore sredinom mandata u studenom 2014.

Tijekom večeri Obama je posjetio kuću "Magica" Johnsona, peterostrukog šampiona NBA-a s Lakerisma, rekao je neimenovani dužnosnik demokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 160 osoba, koje su platile između 2.500 i 15.000 dolara, sudjelovalo je na primanju kod Johnsona, među kojima su glumci Diane Keaton i Samuel L. Jackson.

Obama koji tako puni blagajnu svoje stranke prije parlamentarnih izbora u studenome 2014. krajem večeri stigao je i u kuću Haima Sabana, televizijskog magnata i dobročinitelja demokrata.

Oko 120 ljudi platilo je po 16.200 dolara za večeru, a među njima su glumac Tom Hanks, glazbeni producent Berry Gordy i poslovni čovjek i filantrop Eli Broad.

Obama bi u utorak trebao održati govor o gospodarstvu blizu Los Angelesa, u sjedištu filmskog studija DreamWorks Animation, čiji je upravitelj Jeffrey Katzenberg, jedan od njegovih najvjernijih donatora- Katzenberg je na jednoj večeri kod Georgea Clooneya uvjerio hollywoodske zvijezde da prikupe 15 milijuna dolara za predsjedničku kampanju u svibnju 2012.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara