Tragična nesreća: Utopio se čovjek koji je pokrenuo ledeni izazov

Screenshot: YouTube

27-GODIŠNJI Corey Griffin poginuo je u Nantucketu samo nekoliko sati nakon što je skupio više od 100 tisuća dolara za ALS fundaciju.

Prema izvješću policije, Corey se 16. kolovoza u ranim jutarnjim satima nalazio u luci u Nantucketu. S jedne zgrade skočio je u vodu, neko vrijeme plutao je na površini, a onda potonuo i utopio se.

Na mjestu nesreće našao se i spasioc Colin Perry koji ga beživotno Coreyjevo tijelo izvukao iz mora. Dao mu je umjetno disanje i pokušao ga oživjeti, ali nije uspio. Sat vremena kasnije u bolnici je službeno proglašen mrtvim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi poduzetnik radio je za financijsku tvrtku "Risk Assistance Network + Exchange" i bio je prijatelj Petea Fratesa koji je poslužio kao inspiracija za ledeni izazov.

Corey je zaslužan za to što se ledena ludnica proširila svijetom i aktivno je bio uključen u skupljanje novca za ALS fundaciju.

"Pomaganje nije bilo ništa novo za Griffa. Naradio se kao lud posljednjih nekoliko tjedana. Svaki dan smo se čuli, planirali kako ćemo skupiti još novca. Izgubili smo dobrog prijatelja", rekao je Pete.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara