Travolta o Hrvatima, Srbima i Bosancima: Krive jedni druge za rat koji su možda izazvale vanjske sile

Screenshot: YouTube

U FILMU "Killing Season" John Travolta tumači ulogu Emila Kovača, bivšeg srpskog vojnika koji se sukobljava s veteranom rata u Bosni i Hercegovini, Benjaminom Fordom, kojeg glumi Robert DeNiro.

Travolta je u intervjuu za Huffington Post opisao kako se pripremao za snimanje ovog filma i istraživao Domovinski rat i rat u Bosni i Hercegovini.

"Više sam istraživao za ovaj film nego za bilo koji drugi koji sam ikada napravio jer sam trebao više objašnjenja o ratu. I zato sam o vlastitom trošku otišao u Bosnu i Hrvatsku kako bih intervjuirao Srbe, Hrvate i Bosance. Shvatio sam da svi krive jedni druge za rat koji su možda izazvale vanjske sile i utjecaji. Napokon sam razjasnio stvari i kad sam se vratio iz Bosne osjetio sam se prosvijetljeno, osjetio sam potrebu da budem objektivan i ne budem na ničijoj strani. Želio sam biti apolitičan i reći: 'Pogledajte, ovo su činjenice koje sam skupio'", rekao je Travolta.

Ispričao je i kako je radio na liku Emila Kovača: "Imam dragog prijatelja Srba i dragog prijatelja Bosanca i oni su mi puno pomogli u tome da shvatim religijske, političke i etničke koncepte iza ovih likova. Puno puta imao sam duboke rasprave s njima i dao sam ih da nekoliko puta pročitaju scenarij i raspravljaju dijelove s kojima su bili više i manje suglasni. Osjetio sam da sam shvatio mogućnost ovog lika. Mislim da su moj i Robertov lik žrtve određene okolnosti koja je vodila do našeg ponašanja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara