Treba vam pomoć iz matematike? U pomoć stiže Toni Milun i njegove besplatne online instrukcije!

Screenshot: YouTube

AKO STE jedan od srednjoškolaca koji očajnički vape za besplatnim i zabavnim instrukcijama iz matematike, ne očajavajte! S vam je profesor matematike Toni Milun i njegov portal Where Maths is Fun i koliko god "zabavna matematika" zvučala kao oksimoron, mnogi su dali šansu simpatičnom profesoru i nisu se razočarali.

Jednostavno su se uključili u njegov "internetski razred" i oduševili se.
 
39-godišnji profesor uskoro je došao i do nekoliko tisuća klikova dnevno, a njegove instrukcije možete pronaći na Youtubeu i Facebooku.


Na njegovoj službenoj stranici stoji i kako je do projekta uopće došlo:  "Portal je nastao na inicijativu studenta Nikole Mujdžića kojem se svidio pristupačan način na koji njegov profesor Toni Milun predaje matematiku. Jednog proljetnog dana Nikola je pozvao profesora na kavu i rekao doslovno 'Profesore, mislim da imate potencijala'!?! i dodao 'Šteta što nemate svoju web-stranicu. Bilo bi lijepo da i drugi učenici čuju da matematika ne treba biti bauk.'
 
Nakon tri dana su se našli i snimili prvi video 'Jednadžbe' (MATEMATIKA FAKS). Nisu imali kameru (poslužio je mobitel), ni ploču (poslužila je ploča na fakultetu), profesor je imao tremu, Nikola je krivo namontirao, ali video je objavljen takav kakav je. :-)
 
Vrlo brzo su se projektu pridružili i profesori Vicko Krampus i Kristijan Radmanović te volonteri: Mihaela Stanić, Davor Medvedec i Vedran Žderić koji svojim entuzijazmom i idejama pridonose razvoju projekta.
 
Inspirirani smo mnogim društveno korisnim projektima i nadamo se da će i naš rad biti poticaj za neke druge, slične projekte
".


 

Danas, godinu dana nakon pokretanja projekta, profesor se riješio treme, a iza sebe ima 750 videa s više od 680.000 gledanja (četiri tisuće dnevno).

Toni Milun je Splićanin koji već godinama živi i radi u Zagrebu. Posljednjih 10 godina predaje matematiku i statistiku na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu - Nastavni centar Zagreb, a vanjski je predavač i na Privatnom ekonomskom fakultetu “Katarina Zrinski”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara