"Trebali bismo ubiti sve ljude u Kini": Započelo je kao šala, a završilo kao međunarodni incident

"Trebali bismo ubiti sve ljude u Kini": Započelo je kao šala, a završilo kao međunarodni incident

Screenshot: SCMP

KRATAK skeč koji je emitiran u showu Jimmyja Kimmela spletom se okolnosti pretvorio u međunarodni incident nakon što je zbog spornog sadržaja reagiralo kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Naime, u emisiji koja je emitirana 16. listopada, Kimmel je sjeo i porazgovarao s djecom o zatvaranju američke vlade. Jedno od pitanja bilo je: "America Kini duguje 1,3 bilijuna dolara. Kako ćemo im to platiti?".

Jedno je dijete odgovorilo: "Trebali bismo ubiti sve ljude u Kini".


ABC je snimku maknuo sa službene stranice, ali South China Morning Post objavio je video na svojim stranicama nakon čega je započeo pravi cikrus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je eskalirala, a ispred studija u Hollywoodu gdje se show snima, okupili su se prosvjednici koji su voditelja usporedili s Adolfom Hitlerom.

"ABC bi se trebao suočiti s ovim problemom i reagirati iskreno na razumne zahtjeve Kineza u Americi te spriječiti da se slični propusti ubuduće ponavljaju", rekao je glasnogovnornik ministarstva vanjskih poslova Qin Gang.

Bijela kuće pokrenula je peticiju kako bi se istražio cijeli slučaj, a dosad je prikupljeno preko 100 tisuća potpisa, što znači da će se na slučaj službeno osvrnuti i predsjednik Barack Obama.

I voditelj i TV kuća ispričali su se zbog videa koji je uklonjen sa službene stranice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara