U Puli spalili "Davora Šukera", u Prološcu "Antu Tomića", a u Jelsi u more bacili novi turistički slogan

U Puli spalili "Davora Šukera", u Prološcu "Antu Tomića", a u Jelsi u more bacili novi turistički slogan

Foto: Paul Bradburry/Regional Express

KAO ŠTO ste već mogli pročitati, Davor Šuker, odnosno njegova lutka, proglašen je krivcem za sve nogometne i ine nedaće te je spaljen kao Pust na maškarama na Velom Vrhu u Puli.

"On je zlatna kopačka bija, oko njega se cili svit vrtija..." navodi Regional Express dijelove izgovorene presude simbolu i krivcu za sve nedaće u prošloj godini, što na maškarama rezultira lomačom.

U Prološcu su pak mještani uz povike odobravanja zapalili Krnju koji je ove godine bio u liku kolumnista i pisca Ante Tomića koji je u mjestu i odrastao.

On je proglašen glavnim krivcem za sve nedaće u Prološcu: "Svom narodu ruga se i smije, a ni stid ga, ni sramota nije. Dragi moj pisac, lukav si ko lisac, ti i dalje možeš kurcu svirat, ali prološki narod nemoj dirat. Proložani pošteni su ljudi, njima samo Bellamusa sudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Jelsi je pak svoju porciju dobio novi turistički slogan "Full of Life" koji je bačen u more, a zanimljivo je spomenuti i da je ministar turizma Darko Lorencin tog dana bio u posjetu Hvaru, ali nažalost nije prisustvovao "lansiranju slogana".

Ivo Sanader, Zdravko Mamić, Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović iz "aviona" su pratili potapanje slogana.

Inače, avion Futre Aira svojevrsna je poruka direktoru Turističke zajednice Jelsa Niki Skrivaneliju zvanom Futre koji, zamjeraju mu mještani, više vremena provodi u Zagrebu nego u Jelsi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara