U godinu dana zajedno izgubili 237 kilograma: Jedno drugom bili smo podrška kad je bilo najteže

Foto: Facebook

JUSTIN i Lauren Shelton postali su prava medijska senzacija nakon što su zajedničkim snagama skinuli 237 kilograma.

Još početkom prošle godine, Justin je težio 268 kilograma, a Lauren 154.

"Više me nije bilo briga"

"Počeo sam se debljati nakon sportske ozljede u srednjoj školi. Nisam mogao biti aktivan i zbog toga sam počeo nabijati kile. U jednom trenutku sve je izmaklo kontroli", rekao je Justin.

"Oduvijek sam utjehu pronalazila u hrani. U stvari, jela sam čak i kad sam bila sretna. No, počela sam se debljati nakon srednje škole i imala sam nekih osobnih problema, a kako su godine odmicale, polagano sam se debljala i došla do 154 kilograma. U jednom trenutku jednostavno sam se pomirila s tim da sam predebela i više me nije bilo briga", objasnila je Lauren.

Pretežak za liječnički pregled

Međutim, sve se promijenilo krajem 2011. nakon što je liječnik Justinu rekao da je pretežak za liječnički pregled.


"Tada mi je postalo jasno da sam stvarno pretjerao i odlučio sam da ću radije umrijeti pokušavajući vratiti se u formu nego živjeti nezadovoljan samim sobom", rekao je Justin za HuffPost. Odlazak u bolnicu uznemirio je i njegovu djevojku Lauren te su zajedno odlučili prepoloviti težinu.

U veljači 2012. potpuno su promijenili prehrambene navike. Izbacili su sol, kruh, ulje, umake i masno medo i započeli se zdravo hraniti.

"Radujemo se svakom novom danu"

Naravno, počeli su i trenirati. Isprva polagano, a danas u teretanu idu i do šest puta tjedno.

"Znali smo u teškim trenucima da imamo jedno drugo. Bilo bi mi puno teže da nisam imala njegovu podršku", rekla je Lauren i dodala: "Popravila nam se kvaliteta života. Odjeću kupujemo u normalnim trgovinama, a radimo i stvari koje se prije ne bismo usudili. Aktivni smo i radujemo se svakom novom danu".

Justin danas ima 111, a Lauren 74 kilograma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara