U moru ludih teorija o izvanzemaljcima ove su najbizarnije

Screenshot: YouTube

IZVANZEMALJCI i neidentificirani leteći objekti najpoznatije su ikone moderne pop kulture.

Fascinacija s izvanzemaljcima ne prestaje. Negdje je prerasla u kult, a negdje već postaje prava mala religija. Naravno, uz sve neistraženo i misteriozno idu i teorije zavjere, a Listverse je na jedno mjesto skupio one najluđe i najbizarnije.

Iznad naših glava kruži gigantski izvanzemaljski satelit
Prema jednoj popularnoj teoriji, iznad nas se upravo nalazi 13 tisuća godina star izvanzemaljski satelit Crni Vitez koji kruži oko Zemlje. Prvi ga je otkrio Nikola Tesla kada je 1899. godine počeo primati radio signale za koje je vjerovao da dolaze iz svemira. Tijekom '50-ih i '60-ih u stranim medijima pojavljivala su se "izvješća" o ovom misterioznom objektu i nudila "fotografske" dokaze o postojanju Crnog Viteza. Ako satelit stvarno postoji, zašto kruži oko nas? Prema škotskom piscu Duncanu Lunanu, satelit je zapravo svemirska sonda koja u sebi skriva kartu planeta Epsilon Bootis. Na njemu žive izvanzemaljci koji putem satelita pokušavaju komunicirati s ljudima.

Douglas MacArthur, borac protiv malih zelenih
Je li Douglas MacArthur, čovjek koji je vodio SAD u borbi protiv Japana i Koreje, najavio rat s izvanzemaljcima? Teoretičari zavjere odgovorit će vam potvrdno. MacArthur je 1955. godine navodno održao govor u kojem upozorio kako se sve države na Zemlji moraju ujediniti jer će se sljedeći rat voditi između čovječanstva i bića s drugih planeta. Neki ove navodne izjave povezuju s njegovom ulogom u stvaranju Interplanetarne jedinice za fenomene, navodne vladine agencije koja je istraživala padove NLO-a u '50-ima. MacArthurovo upozorenje rezultat je istraživanja jedinica koja je na kraju ustanovila da su NLO-i prijetnja za nacionalnu i globalnu sigurnost.

Američka vlada u tajnosti je poslala astronaute na drugi planet


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Misteriozni planet Serpo navodno je dom nekolicini astronauta, a tamo ih je poslala američka vlada. Ambiciozni projekt započe je nakon što su Amerikanci spasili život izvanzemaljcu koji je na Zemlju stigao u NLO-u srušenom u Roswellu. Kako bi im zahvalio, izvanzemaljca je započeo program razmjene s vladom tijekom kojeg su dvije svemirske letjelice prenijele astronaute na Serpo 1965. godine. Tamo su proveli više od deset godina i živjeli u mirnoj izvanzemaljskoj zajednici pod imenom Ebens. Dvojica astronauta umrla su na Serpu, druga dvojica odlučila ostati na planetu, a ostali su se vratili na Zemlju. Ni jedan član misije više nije živ, umrli su od posljedica radijacije kojoj su bili izloženi na Serpu.

Isus je bio izvanzemaljacMnogi vjeruju da su bogovi koje su štovali drevni stanovnici Zemlje zapravo bili izvanzemaljci. Prema toj teoriji i Isus je jedan od njih, a tu činjenicu stoljećima skriva Katolička crkva. Sve okolnosti njegovog života upućuju na to da se nije radilo o ovozemaljskom biću, počevši od njegovog "bezgrješnog začeća" do čuda koja je činio.

Izvanzemaljci su oteli avion MH370 Malaysia Airlinesa
Bilo je pitanje vremena kada će ova teorija postati predmet rasprave. Misteriozni i neobjašnjivi nestanak aviona Malaysia Airlinesa izrodio je mnoge bizarne teorija, a prema jednoj od njih avion su usred leta oteli izvanzemaljci. Onima koji u ovo vjeruju u prilog ide izjava glave malezijskih zračnih snaga, Rodzalija Dauda, koji je navodno izjavio da su na radaru u blizini mjesta nestanka aviona i trenutak prije toga ulovili signal neidentificiranog letećeg objekta. Prema anketi CNN-a, svaki deseti Amerikanac vjeruje u ovu teoriju.

CIA je ubila Johna Kennedyja kako bi ga spriječila da sazna "istinu"
Teorija kaže da je 1963. godine američki predsjednik Kennedy vidio NLO. Samo 10 dana prije svoje smrti tražio je CIA-u da s njim podijele sve rezultate svojih istraživanja o NLO-ima i daju ih NASA-i. Planirao je da će se udružiti s Rusima i započeti program istraživanja izvanzemaljaca, a onda je CIA odlučila stati na kraj njegovim planovima i ubila ga. Da ne postoji dokument poznati kao "spaljeni memo", mnogi bi vjerojatno odmah ovo odbacili kao ludu teoriju. U djelomično spaljenom dokumentu navodno su pronađene upute CIA-e za izvođenje atentata na predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara