"U reklami nikad ne bih prikazao gay obitelj": Kralj tjestenine dobio odgovor na šokantnu izjavu

Screenshot: YouTube

TALIJANSKI poduzetnik Guido Barilla, šef poznate obiteljske tvrtke Barilla koja se bavi proizvodnjom tjestenine, šokirao je svijet svojom homofobnom izjavom.

Barilla je izjavio kako u reklami za svoju tjesteninu nikad ne bi prikazao gay obitelj te da oni kojima to smeta mogu jesti drugu tjesteninu, no nakon što su zagovornici prava istospolnih zajednica odmah reagirali i pozvali na sveopći bojkot njegovih proizvoda, ubrzo je požalio svoju navodno nepromišljenu izjavu, piše Reuters.

"Jučer sam se ispričao što sam uvrijedio mnoge diljem svijeta. Danas tu ispriku ponavljam. Cijeli svoj život poštujem svaku osobu bez razlike, pa tako i gayeve i njihove obitelji te nikad nisam nikoga diskriminirao. Iz svih strana svijeta stižu bezbrojne reakcije na moje riječi, a to me rastužuje. Jasno je da još mnogo toga ne znam o evoluciji obitelji, zato ću se idućih tjedana sastati s predstavnicima grupa koje najbolje predstavljaju evoluciju obitelji, pa tako i s onima koje su moje riječi uvrijedile", ispričao se Barilla dodavši kako nema ništa protiv gay brakova, ali ne smatra da bi gay parovi trebali posvajati djecu.

Prije no što se ispričao, Barilline su riječi potakle mnoge da se angažiraju. Među njima je bio i talijanski nobelovac Dario Fo te Amerikanka Beth Allen, lezbijka i majka dvoje djece koja je u peticiji protiv Barille prikupila 85 tisuća potpisa.

Dvojica muškaraca, Jacob Soboroff i Adam Dubowsky, snimili su čak i parodijsku reklamu za Barilline proizvode "koje svaki gay voli jesti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara