Učenici maltretirali staricu pa objavili snimku: Za pomoć dosad prikupljeno preko 440,000 dolara!

Učenici maltretirali staricu pa objavili snimku: Za pomoć dosad prikupljeno preko 440,000 dolara!

Screenshot: YouTube

KAREN HUFF KLEIN, pratiteljica u školskom okrugu Greece u New Yorku, primila je nevjerojatnu novčanu i moralnu potporu nakon što se 10-minutni video u kojem je učenici vrijeđaju pojavio na YouTubeu.

Snimka s mobilnog telefona prikazuje kako 68-godišnja starica podnosi veliku količinu uvreda od strane osnovnoškolaca u dobi od 12 i 13 godina koji je nazivaju "ružnom i debelom" uz brojne druge uvrede. Jedan od dječaka izjavio je da se njezina obitelj "ubila jer nisu željeli biti u njezinoj blizini", što ju je posebno pogodilo jer je njezin najstariji sin izvršio samoubojstvo pred deset godina, prenosi The Sun.

Ubrzo nakon pojavljivanja snimke pokrenuta je inicijativa za pomoć starici

Karen (68) radi kao pratiteljica u školskom autobusu, a jedan od sudionika na Facebooku je objavio video koji je šokirao milijune i potaknuo ih na pomoć starici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se snimka pojavila korisnik na stranici Reddit pozvao je u pomoć starici koju su dječaci rasplakali: "Ovoj je ženi ime Karen Klein i slobodni ste izraziti svoju podršku. Udovica je 17 godina i otkad se rodila živi u istom gradu te će uskoro imati proslavu 50. godišnjice mature u istom školskom okrugu. Zaslužuje puno bolje od onog prikazanog u videu. Pokažimo joj da još postoji dobrih ljudi", prenosi Huffington Post.

Snimku je na na YouTubeu pogledalo više od tri milijuna korisnika, a prikupljanje novca za pomoć Karen omogućio je Indiegogo.com kako bi joj priuštili "odmor i mirovinu". Iako je kampanja pokrenuta ovog četvrtka ujutro i za cilj je imala prikupiti 5,000 dolara, dosad je prikupljeno 443,132 dolara i iznos svake minute raste.

"Željela sam ih udariti, ali to se ne smije"

Karen, koja je čitav napad stoički pretrpjela, za televizijsku kuću WHAM izjavila je da su nasilnici "normalna djeca", ali i upozorila: "Samo ih ne smije biti velik broj zajedno. Tad počinju problemi. Trebali bi biti kažnjeni na neki način", a za CBS dodala: "Željela sam ih udariti, to sam željela. Ali to se ne smije pa sam samo pokušala sve ignorirati".

Pod pritiskom lokalne zajednice škola je primorana provesti istragu.

Upozorenje: U videu je prikazan uznemirujuć sadržaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara