Uganda ima najluđe akcijske filmove i morate ih pogledati

Uganda ima najluđe akcijske filmove i morate ih pogledati

Screenshot: YouTube

LJUBITELJI filma jako dobro znaju da za sve one u potrazi za najluđom trash akcijom, postoji samo jedno mjesto - Wakaliwood.

Wakaliwood je naziv za filmsku industriju koja se već niz godina razvija u Wakaligi, predgrađu glavnog grada Ugande, a čovjek iza većine akcijskih klasika je Nabwana Isaac Godfrey Geoffrey ili kako ga neki vole nazivati, "ugandski Tarantino".

Ovi niskobudžetni hitovi (prosječni budžet je oko 1000 kuna) postali su prava atrakcija, a prije pet godina društvenim mrežama proširio se trailer prvog tamošnjeg akcijskog filma "Who Killed Captain Alex" koji objedinjuje sve karakteristike i "kvalitete" ovih urnebesnih ultra-nasilnih filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumačke zvijezde uglavnom su veliki fanovi Brucea Leeja, Chucka Norrisa i Jeana-Claudea Van Dammea dok redatelj inspiraciju crpi uglavnom iz kung fu klasika. Doduše, primjećuje se i težnja specijalnim efektima unatoč očitim budžetskim ograničenjima, ali upravo je to najbolji dio filmova kao što su već spomenuti "Captain Alex", "Tebaatusasula", "Tebaatusasula: EBOLA" ili "Rescue Team".

U posljednje vrijeme sve više mainstream medija otkriva ove filmske dragulje, a ekipa Vicea nedavno je posjetila Ugandu i snimila prilog o "novom valu" koji postaje sve popularniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara