Upoznajte Wingwalkers: Djevojke izvode nevjerojatne vratolomije na krilima aviona

Upoznajte Wingwalkers: Djevojke izvode nevjerojatne vratolomije na krilima aviona

Screenshot: YouTube

PRKOSITI smrti serijom nevjerojatnih akrobacija na krilima aviona u letu nije svačija ideja zabave, ali ovim je djevojkama posao i one ga obožavaju.

Sarah Tanner i Danielle Hughes članice su jedinog tima na svijetu koji se bavi ovakvim vratolomijama, a svoje fantastične manevre ove djevojke izvode zakačene sigurnosnosnom opremom za avion koji i sam pritom izvodi akrobacije u zraku, piše Daily Mail.

Breitling Wingwalkers plešu, mašu, izvode stojeve i vise naglavačke s krila aviona, a godišnje takvih letova izvedu stotinjak i to diljem Europe, Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a odnedavno i Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarah Tanner (31) ispričala je da je o ovom poslu sanjala otkad je "wing ladies" prvi put gledala kako nastupaju još dok je bila dijete: "Hodanje po krilima sam vidjela na jednom airshowu dok sam bila mala i bila sam uistinu inspirirana tim ženama. Oduvijek sam voljela ples, a ovo je kao ples u zraku".

Sarah je jedna od samo šačice žena koje se ovim poslom bave u čitavom svijetu, a osim za izvođenje vratolomija odgovorna je i za obučavanje "novih nada": "Ako želite biti hodačica po krilima, ne smijete biti viši od 152 centimetra i teži od 50 kilograma. Usto, naravno, ne smijete imati strah od visina. Avion leti brzinom od 240 km/h tako da ste suočeni s velikim pritiskom na krilima i morate biti jako fizički spremni", objasnila je.

Ovo je zanimanje bilo ostvarenje sna i za njezinu 24-godišnju kolegicu Danielle Hughes, koja je u timu posljednjih šest godina: "Vidjela sam ih kad sam imala šest godina i istog trenutka tati rekla da je to ono što želim raditi kad odrastem. Ponekad zna biti naporno, pogotovo kad nastupamo dok pada kiša, to uistinu peče i boli, ali kad sam na krilima osjećam se potpuno slobodno. To je kao najbolja vožnja u lunaparku, najveće uzbuđenje".

Fotografije vratolomija ovih djevojaka može pogledati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara