Upoznajte pravu Nancy Botwin: Ja sam poslužila kao inspiracija za lik iz serije "Trava"

Screenshot: Vice

"TRAVA" jedna od najpopularnijih Showtimeovih serija prati život samohrane majke Nancy Botwin koja je započela prodavati travu kako bi prehranila obitelj nakon smrti supruga.

Iako je serija na početku prikazivanja mnogima djelovala šokantno, nakon sve većeg broja američkih saveznih država koje su legalizirale marihuanu, priča ovog kriminalističkog sitcoma, da je s emitiranjem započela desetak godina kasnije, ne bi izazvala iste reakcije.

To vrlo dobro zna i "doktorica" Dina, kći uglednog psihologa i brokerica koja je tijekom osamdesetih odrasla u San Fernando Valleyju, a poslužila i kao inspiracija za lik Nancy Botwin. U to su barem uvjereni ona i njezin prijatelj, reper Snoop Dogg.

"Pacijent je ušao u ured i rekao da imam lijep plakat. Nisam znala o čemu se radi. Izašla sam i vidjela plakat za seriju 'Trava'. Mislila sam da je to moja fotografija i da je riječ o Snoopovoj šali", govori Dina i nastavlja: "Nekoliko tjedana kasnije Snoop me nazvao i rekao mi da je dobio ulogu u seriji i da su me totalno pokrali. Isprva sam to ignorirala, ali nakon što je serija počela s emitiranjem, pogledala sam nekoliko epizoda i ostala šokirana".

Ekipa Vicea u novoj epizodi svog online serijala "The Real" otputila se u Los Angeles i snimila kratki dokumentarac o ženi koja je proživjela slično što i lik koji je savršeno utjelovila glumica Mary-Louise Parker.

Njezina priča započinje 2002., nakon što je prekinula sa zaručnikom i preselila kod roditelja. Jednog je dana primila poziv prijatelja koji je bolovao od raka testisa. Požalio joj se da je najveći problem kemoterapije smanjeni apetit, a jedini način na koji mu je u tom trenutku mogla pomoći bio je da mu nabavi džoint. Već joj se idućeg dana oduševljeno javio i rekao joj da mu je "spasila život". Međutim, strahovao je da će zbog "novog lijeka" imati problema s policijom i pitao je može li mu na bilo koji način legalno nabaviti trave.

Pronašla je liječnika iz San Francisca preko kojeg je nabavila marihuanu, a ideja o nastavku suradnje s njim nametnula se sama od sebe. Liječnik je otvorio ordinaciju u Los Angelesu i zaposlio Dinu koja je istu vodila. Tako je nastala i prva ordinacija u južnoj Kaliforniji koja se bavila prodajom medicinske marihuane. Potražnja je bila tolika da su u naredna tri mjeseca morali otvoriti šest specijaliziranih trgovina.

U širenju posla svakako joj je pomogao i njezin najveći celebrity klijent, Snoop Dogg, koji joj je 2008. posvetio stih u pjesmi "My Medicine", a krug poznatih koji su u narednih desetak godina zatražili njezinu "pomoć" drastično se povećao.

Iako je blisko surađivala sa slavnima, uglavnom je djelovala "iza kulisa", ali prošle godine odlučila je izaći u javnost sa svojom pričom i danas djeluje kao PR stručnjak za pitanja medicinske marihuane. Nastavilo se i prijateljstvo sa Snoopom koji joj je i u ovom dokumentarcu dao podršku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara