Upoznajte tigra Enza: Kućni ljubimac od 171 kilograma

Upoznajte tigra Enza: Kućni ljubimac od 171 kilograma

Screenshot: Youtube

NA MNOGO načina, Enzo je poput obične mačke. Voli pažnju, spavanje i jedva čeka da zarije svoje kandže u neki komad pokućstva. No, kako prenosi Daily Mail, ovaj jednogodišnji bengalski tigar koji živi s Michaelom Jamisonom i njegovom djevojkom Jackie Smith, ponekad može biti i vrlo zahtjevan. Njegov dan počinje kao i dan svake lijene mačke.

Enzo svakog jutra ulazi u kuhinju i čeka svoju porciju mlijeka, a zatim je, naravno, opet vrijeme za drijemanje. Par ga vodi i u šetnju, no zbog njegovih proporcija i zaigranog temperamenta, moraju uvijek biti na oprezu. "Šetnja, ali i igranje s tigrom može biti opasno. On nije nasilan i ne grize, no dovoljno je da vas u igri zahvati na krivo mjesto zubima ili šapom. Stoga smo uvijek na oprezu", naglašava Michael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kući su ga doveli kad je bio star samo devet tjedana, no ovaj je prugasti ljubimac izrastao u pravog proždrljivca koji pojede i do pet kila mesa dnevno. Najviše voli hranu za mačke, a najdraže mjesto za obrok mu je kuhinjski stol na kojeg se uvijek popne dok jede. Osim Enza, društvo Michaelu i Jackie pravi i 14 pasa za koje par naglašava da se s Enzom slažu izvrsno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara