Upoznali se online, ostavili sve iza sebe i krenuli u avanturu bez plana i prtljage

Upoznali se online, ostavili sve iza sebe i krenuli u avanturu bez plana i prtljage

Foto: Tumblr/Slate

JOŠ UVIJEK je nepobitna činjenica da najnevjerojatnije i najbolje priče nećemo naći u filmovima nego u stvarnosti, a nju potvrđuje je i jedan par Amerikanaca čija je priča (skupa s njima) obišla svijet.

Oni se zovu Clara i Jeff, a upoznali su se na stranici za traženje partnera, OkCupidu. Te se potom zaputili u ludu avanturu - na putovanje na koje su sa sobom ponijeli po jednu odjevnu kombinaciju, pidžamu, telefon, četkicu i kartu. U svojoj su europskoj avanturi posjetili i Bosnu i Hrvatsku, ne radeći planove kamo će dalje i spavajući pod krovovima dobrih stranaca. Clara, koja je svoju priču opisala za Salon, na kraju je objasnila da je sve bilo vrlo naporno, ali: "Bili smo sasvim prisutni usred tog dezorijentiranog oblaka predgrađa, stanica i neshvatljivih govora koji su se mijenjali svakim prelaskom granice. Bili smo živi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clara je spisateljica, a Jeff sveučilišni profesor, i njih su se dvoje, kao što je spomenuto, upoznali online u travnju. U nekom trenutku njihova razgovora Jeff je otkrio koliko voli putovanja i pozvao Claru na svoje iduće putovanje. I to na putovanje na kojem će kupiti avionsku kartu do odredišta i iz nekog drugog mjesta natrag, sa sobom ponijeti samo nekoliko osnovnih stvari i - na put krenuti bez planova. "Neću lagati, pomisao na takvo minimalističko putovanje bila je uznemirujuća", opisala je svoje početne misli Clara. Ipak, na kraju je znatiželja prevagnula: "Čak ni noćne more o dlakama na nogama nisu me mogle udaljiti od razmišljanja o putovanju. Kako bi bilo odbaciti teške kofere i ruksake prepune odjeće, potrepština, vodiča i jeftinih suvenira?", napisala je.

I onda, samo šest tjedana nakon upoznavanja, par je odlučio uplatiti avionsku kartu za Istanbul, odakle je krenula njihova avantura: "Nije bilo planova. Budući da nismo imali stvari sa sobom, kretanje je bilo stvarno toliko jednostavno da bismo ujutro samo uperili prstom u točku na karti". Posljednje odredište na njihovom putovanju bio je London, a u 21 dan posjetili su osam zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara