Urednik Charlie Hebdoa napravio karikaturu i za Brešanov film "Svećenikova djeca"

Urednik Charlie Hebdoa napravio karikaturu i za Brešanov film "Svećenikova djeca"

Foto: Hina/Interfilm

NEKOLIKO dana prije terorističkog napada na redakciju lista Charlie Hebdo, njegov urednik Stephane Charbonnier Charb izradio je karikaturu za film "Svećenikova djeca", s obzirom na to da je taj satirički list službeni medijski partner za promociju Brešanovog filma u Francuskoj, otkrila je produkcijska kuća Interfilm.
 
Nakon prošlogodišnje uspješne međunarodne distribucije filma "Svećenikova djeca" Vinka Brešana, za travanj ove godine zakazan je početak njegova prikazivanja u francuskim kinima, prenosi Hrvatski audiovizualni centar.
 
Kako se u pripremi marketinške strategije distributer suočio s cenzurom - prilikom plasiranja službenog plakata filma, čiji je vizual svećenika s kondomom bio neprihvatljiv većini francuskih medija, WIDE je službenog medijskog partnera pronašao u satiričnom tjedniku Charlie Hebdo, s kojim je u prosincu potpisan ugovor o suradnji.
 
"Charbu se posebno svidio humor 'Svećenikove djece'"
 
"Uredniku lista Stephaneu Charbonnieru, poznatom kao Charb, posebno se svidio neobičan humor "Svećenikove djece" kao i subverzivna i angažirana priča, o čemu svjedoči karikatura koju je izradio i poslao WIDE-u svega nekoliko dana prije prošlotjedne tragedije u kojoj su živote izgubili Charb i karikaturist koji je trebao ilustrirati kampanju filma", ističu u Interfilmu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Redatelj filma Vinko Brešan izjavio je da ga je, kao i ljude širom svijeta, pogodio zločin nad novinarima i karikaturistima lista Charlie Hebdo, no ponosan je što je, barem indirektno, filmom "Svećenikova djeca", bio povezan s pravim herojem slobode - Stephanom Charbonnierom.
 
"Njegovu karikaturu za promociju 'Svećenikove djece' iščitavam kao poruku da nemamo drugog puta osim osvajati prostranstva slobode koja su pred nama“, ustvrdio je povodom tragedije.
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara