Usamljeni kineski tinejdžeri umjesto ljubimaca u šetnju vode kupus

Foto: Han Bing

KINESKI tinejdžeri koji ne mogu dobiti kućne ljubimce toliko su usamljeni i depresivni da u šetnju vode kupus, piše Huffington Post.

"Osjećam da mogu prebaciti negativne misli o sebi na kupus, s njim prošetati i vratiti se kući s većim samopoštovanjem", rekao je 17-ogodišnji Lui Ja Chen.

Drugi tinejdžer iste dobi, Da-Xia Sung, kazao je da ga više zanima njegov kupus nego roditelji. "On me bolje razumije", piše list koji objavljuje i sliku nekolicine mladih koji na povodcu vode kupuse. Oko njih se okupilo nekoliko znatiželjnika koji ih fotografiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihijatar Wen Chao (56) vjeruje da terapija kupusom može pomoći, ali upozorava da odnos s tim povrćem ne bi smio nadomjestiti ljudski kontakt. "Na kraju, ipak je zdravije popričati s nekim tko može i odgovoriti", rekao je za list.

Svježi kupus može potrajati u hladnjaku i do dva tjedna, ali redovito izlaženje u šetnju moglo bi ga vrlo brzo učiniti nejestivim, pojašnjava Huffington Post. Ali, u konačnici, kućni ljubimci i nisu namijenjeni tome da ih se pojede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara