Uzbudljiva događanja drugog dana AMC-a: Rasprave o budućnosti glazbe i natjecanje producenata

Uzbudljiva događanja drugog dana AMC-a: Rasprave o budućnosti glazbe i natjecanje producenata

Foto: Press

DRUGI dan najveće glazbene konferencije u Hrvatskoj obilježili su glazbeni producenti, član agencije Envy My Music Marco Sonke, predstavnik najveće američke radio mreže Rod Philips i Nick Colgan, osnivač The Garden Festivala.

Rasprave o budućnosti glazbe

Umag je i u subotu bio epicentrom glazbenih zbivanja u regiji. Predavači i stručnjaci iz područja glazbe i popratnih industrija dali su odgovore na brojne zanimljive i aktualne teme vezane za glazbu danas. Raspravljalo se o sve većem utjecaju društvenih mreža kao oblika promocije, naspram već etabliranih kanala. Što je sve potrebno za kvalitetnu video produkciju, ponajprije glazbenih videa, objasnili su stručnjaci Visokog učilišta Algebra. Vodeći svjetski radijski stručnjak Rod Philips govorio je o načinima odabira i prezentacije glazbe u svjetskom glazbenom eteru. O prošlosti, sadašnjosti i budućnosti dance glazbe u Europi detalje je ispričao Marco Sonke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Drago mi je što ste sam ovdje u Umagu i što sam dio ove divne priče. Ovo trodnevno glazbeno druženje je ispunilo sva moja očekivanja i nadam se da se vidimo I slijedeće godine", izjavio Marco Sonke nakon svoje zanimljive panel rasprave.

Producentsko natjecanje vodili Shot, Baby Dooks, D'Knock i Đurđević

I ove je godine na AMC-u jedna od najposjećenijih radionica bila EMI Workshop. Ovaj renomirani centar glazbene edukacije za glazbene producente zanimljiv je koncept koji je polaznike upoznao s procesom modernog miksanja te općim znanjem o produkciji elektronske glazbe. Zanimljivo je i producentsko natjecanje u kojem su sudionici sami stvarali elektronsku glazbu. Radionicu su ovoga puta predstavili Luka Tralić iz grupe Elemental, David Vurdelja iz Baby Dooks produkcije, Darko Juranović iz Urbanog zvuka te Boris Đurđević aka Eric Destler.

"Bilo je odlično i sigurno se vraćam na godinu. Entuzijazam koji su pokazali ljudi na našoj radionici je vrijedan divljenja i bio mi je užitak raditi s njima", izjavio je producent Boris Đurđević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara