Vatikan iznio mišljenje o plastičnoj kirurgiji i kozmetičkim zahvatima

Vatikan iznio mišljenje o plastičnoj kirurgiji i kozmetičkim zahvatima
Foto: Shutterstock
 
VATIKAN je u dokumentu, izdanom povodom Skupštine Papinskog vijeća za kulturu koja se održava od 4. do 7. veljače u Rimu, a pod nazivom "Ženska kultura: Jednakosti i razlike" iznio, između ostaloga, i svoje mišljenje o plastičnoj kirurgiji i kozmetičkim zahvatima, te općenito o položaju žena u modernom društvu.
 
Prema mišljenju vatikanskih savjetnika, "žene koje se podvrgavaju plastičnim operacijama nose burku od mesa", a upozoravaju i da kozmetički zahvati "amputiraju izraz lica".
 
"Ako je tijelo odraz istinskog ženskog identiteta, u nužnom kontekstu različitih kultura i bioloških faktora, ono je također mjesto na kojem se taj isti istinski identitet ujedno i izdaje", stoji u dokumentu.
 
Da im se, valjda, ne bi zamjerilo što se, kada su u pitanju žene, ne dotiču važnijih tema, primjerice činjenice da su žene u upravo u katoličkoj Crkvi još uvijek diskriminirane, vatikanski stručnjaci za moral i modu ipak su odali svojevrsno priznanje ženama:
 
"Žene danas više ne provode popodneva moleći krunicu ili obavljajući religiozne običaje, one rade, čak i na važnim i visokim pozicijama, baš kao i muškarci, ako ne i više."
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara