Večeras u mirovinu odlazi američka TV legenda David Letterman

Večeras u mirovinu odlazi američka TV legenda David Letterman

Foto: Press

DAVID LETTERMAN, jedan od najdugovječnijih televizijskih voditelja večeras odlazi u mirovinu nakon gotovo 22 godine na čelu CBS-ova showa "Late Show with David Letterman".

Iako se tijekom oproštajnog perioda karakterističnog za sve američke voditelje talk showova u njegovom studio okupio velik broj slavnih koji su mu na ovaj ili onaj način odali počast (njegov prvi gost Bill Murray, Chris Rock, Jim Carrey, Peyton Manning, Steve Martin, Alec Baldwin, Barbara Walters, Julia Louis-Dreyfus, Jerry Seinfeld i Tina Fey), nije poznato koga će ugostiti u posljednjoj emisiji.

Naime, posljednji oproštaj obavijen je velom tajne i nitko ne zna što Dave pripremio, ali zna se da je svim svojim zaposlenicima poklonio jakne na kojima piše "hvala".

Tijekom ovog i prošlog tjedna mnogi su se voditelji također oprostili od 67-godišnje TV legende koju će uskoro zamijeniti izvrsni Stephen Colbert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, iako je najveći uspjeh ostvario tijekom 30-godišnje voditeljske karijere, Letterman je poznat i kao komičar, scenarist, producent i glumac.

Od 1982.-1993. vodio je i "Late Night" na NBC-ju sve dok pozicija voditelja "Tonight Showa", koji je dotad vodio Johnny Carson, nije ponuđena Jayu Lenou, a ne Lettermanu kao što se očekivalo, zbog čega je ubrzo prešao na CBS.

Tu je započeo "rat" između Lettermana i Lenoa, a "Late Show" je sve do 1995. bio u prednosti. No, iako se gledanost s vremenom smanjila, Lettermanov show tijekom svih ovih godina zadržao je kvalitetu te poštovanje kritičara i struke, a od 67 nominacija za nagradu Emmy, osvojio ih je 12.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara