Večeras vas u Tvornici očekuju dva koncerta, Index vas nagrađuje

Večeras vas u Tvornici očekuju dva koncerta, Index vas nagrađuje

Foto: Press fotografije

VEČERAS vas u Tvornici očekuju dva koncerta. Kimiko je electro-pop duo kojeg ne treba previše najavljivati. Bez imalo susprezanja može ih se nazvati institucijom, a njihova glazba je jednostavni minimalistički dream/electro pop koji je svojevrstan "kamen temeljac" zagrebačke indie scene. Krajem 2011. izdali su debitantski album "From Our Room To Yours" na etiketi Geenger Records. Protkane mračnijim tonovima i suptilnom ironijom, jedanaest pjesama na ovom albumu dočaravaju tamu i beznađe našeg vremena i u potpunoj su u suprotnosti s vedrinom i optimizmom kojim Lora i Zoran zrače izvan svog studija. Provjerite kako hermetičnost studijskog albuma zvuči među 4 zida malog tvorničkog pogona.

Osim ovog benda koji ima puno poklonika u Malom pogonu će nastupiti i makedonski bend Bei the Fish. Riječ je o progresivnom pop bend koji prezentira suvremeni i kreativni iskorak od 2011. godine, a osim svog glazbenog dara, ekipa se može pohvaliti i svojim originalnim koncertnim nastupima. BTF sve svoje pjesme fura isključivo na engleskom jeziku a idejni pokretač ovog stage iznenađenja je Ognen Anastasovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bend je dokazao da je u stanju apsorbirati poplavu elektronske glazbe u kompletnom opusu pop glazbe 20. stoljeća čime su zaradili epitet jednog od najorginalnijih sastava na sceni. Godinama se poigravaju različitim žanrovima i stvaraju albume slojevitog pop sadržaja prepunog melodramske elektro-akustike sa utjecajima hip-hopa, tanga... Njihovu diskografiju za sad čini 5 studijskih albuma ("Listen", 2004; "Look Up", 2007; "Time to Make Things Right", dupli album, 2009; "Just an Idea?!", dupli album, 2011), dva objavljena soundtrack-a za kazališne predstave ("Marat/Sade", 2009, "Brod za Lutke", 2010), a imaju i zanimljivog materijala koji još čeka postprodukciju.

I ovog puta Index vas nagrađuje. Dva najbrža čitatelja dobit će dvije karte za večerašnje svirke te CD grupe Kimiko. Sve što trebate napraviti jest poslati mail s vašim osobnim podacima na adresu index.nagrada@gmail.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara