Velik uspjeh zagrebačkog zbora: Mozartine u Europskom parlamentu

Foto: PR

DJEVOJAČKI ZBOR Mozartine odlazi na turneju u Bruxelles gdje će nastupiti u crkvi u centru Bruxellesa te u samom Europskom parlamentu na predstavljanju Hrvatske.

Renomirani djevojački zbor Mozartine iz Zagreba, u ponedjeljak odlazi na turneju u Belgiju, gdje će predstaviti hrvatsku glazbu i skladatelje tijekom dva koncerta.

Prvi koncert će se održati 01.listopada u crkvi Onze-Lieve-Vrouw Van Goede Bijstand dok će dan kasnije, 02.listopada, Mozartine nastupiti u samom Europskom parlamentu na predstavljanju Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mozartine, koje će sljedeće godine proslaviti 15.-u obljetnicu djelovanja, se samo tijekom ove godine mogu pohvaliti s brojnim koncertima od kojih ističemo one u Engleskoj – Londonu u travnju, zatim Istarsku turneju u svibnju i koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu u lipnju.

Ove uspješne djevojke već su nastupale diljem Europe (Poljska, Italija, Austrija, Njemačka, Mađarska, Slovenija idr.), a 2011. godine su osvojile i istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država održavši brojne koncerte u New Jerseyu, Newarku i New Yorku.  Tijekom svog postojanja surađivale su s brojnim hrvatskim i stranim umjetnicima pop i klasične glazbe, od kojim ističemo suradnje s Damirom Urbanom, Nenom Belanom, Dionne Warwick, Lanom Kos, Ivom Gamulinom Giannijem, sestrama Husar, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Acoustic projektom Zagrebačke filharmonije, Big bendom HRT-a i drugima.

U Bruxellesu će djevojački zbor  Mozartine, uz dirigenticu Ivu Majcenić i pijanista Marija Čopora, na najbolji mogući način predstaviti Hrvatsku pjevajući izbor iz hrvatske i strane klasične glazbe. U drugom dijelu koncerta provesti će publiku kroz različite krajeve naše zemlje, izvodeći djela iz Međimurja, Zagorja, Istre, Dalmacije, Turopolja i druge, a na samom će kraju koncert “začiniti” obradama nekoliko pop skladbi.

Po povratku iz Bruxellesa, Mozartine kreću s pripremama za nove projekte kojima će osim strane, osvojiti i domaću publiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara