Velika srca nogometaša: Džeko, Ibričić i Jahić platit će liječenje teško bolesnom sedmogodišnjaku!

Velika srca nogometaša: Džeko, Ibričić i Jahić platit će liječenje teško bolesnom sedmogodišnjaku!

Foto: Facebook, Twiitter, fclm.ru, Klix.ba

BOSANSKI reprezentativci Edin Džeko, Seniad Ibričić i Sanel Jahić pokazali su da imaju veliko srce preuzevši na sebe troškove liječenja malog Elvedina Deronjića iz Brčkog.

Priču o sedmogodišnjem dječaku objavio je Bportal.ba, a tužna sudbina djeteta koji nakon smrti majke živi s bolesnim ocem, te mu je dijagnosticiran tumor, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristim priliku kako bih se zahvalio svim građanima koji su se uključili u akciju skupljanja novčanih sredstava za liječenje, onima koji su već uputili novac ili onima koji su bili spremni pomoći Elvedinu, jer su pokazali kako solidarnost ne umire. Također, ovim putem molimo sve vas da obustavite sve daljnje uplate za pomoć Elvedinu Deronjiću jer su se Crvenom križu  okruga Brčko uz pomoć prijatelja iz fondacije POMOZI.BA iz Sarajeva javili naši provjereni humanisti, reprezentativci Seniad Ibričić, Edin Džeko i Sanel Jahić, koji su izrazili želju da pomognu u liječenju dječaka Elvedina Deronjića", stoji u informaciji Crvenog križa, koji je danas preuzeo koordinaciju humanitarne akcije.

Džeko, Ibričić i Jahić preuzeli su sve daljnje troškove liječenja malog Elvedina, prenosi scsport.ba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara