Veliki za male: Startala najduža humanitarna biciklijada u Hrvatskoj

Veliki za male: Startala najduža humanitarna biciklijada u Hrvatskoj

Foto: Facebook

IZ SOS Dječjeg sela Ladimirevci u 10 sati startala je najduža do sada održana biciklistička vožnja u Hrvatskoj tijekom koje će sudionici na biciklima tijekom 5 dana i u pet etapa voziti ukupno 1655 km - od Osijeka do Benkovca. Samom startu vožnje prethodit će predaja vrijedne donacije štićenicima SOS Dječjeg sela Ladimirevci - bicikli i kućanski aparati prikupljeni zahvaljujući brojnim donacijama.

Dolazak biciklista na središnji osječki Trg Ante Starčevića očekuje se nešto prije 11 sati, a već u 11 sati, prema planu puta biciklistička kolona kreće prema Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petodnevnoj vožnji dugoj 123 sata sudjelovat će 11 biciklističkih rekreativaca iz Osijeka uz pratnju, koji su odlučili pokazati da djeca diljem cijele Hrvatske nisu zaboravljena. Uz pomoć biciklističkih klubova, humanitarnih i sportskih udruga te pojedinaca na etapama puta prikupljat će se sportska oprema, dječji bicikli, romobili, role i skateboardi koji će biti darovani djeci u SOS Dječjem selu Lekenik.

Iza cijeloga projekta koji je pripreman mjesecima stoje vrijedni biciklistički rekreativci (organizirani u „KEKS - Klub za ekspedicionizam i sport, i Građanska inicijativa „Veliki za male“ iz Osijeka prepoznatljivi po tomu što već posljednjih nekoliko godina organiziraju biciklističke ultramaratone humanitarnog karaktera (Osijek-Knin, Ilok-Dubrovnik itd.)

Biciklijada pod nazivom „Veliki za male“ bit će održana za djecu u SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik, za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju u Virovitici kao i za pojedinu djecu koja su izvan ovih institucija, a ući će u ovaj projekt kako bi se pomoglo obiteljima koje su u teškoj materijalnoj situaciji i onima kojima su djeca oboljela ili imaju poteškoće u razvoju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara