Veselje, alkohol i bacanje fotoreportera u Manduševac: Ovako je izgledalo ludo slavlje maturanata

Veselje, alkohol i bacanje fotoreportera u Manduševac: Ovako je izgledalo ludo slavlje maturanata

Video/Screenshot: Dario Dalmacija/Index Foto: Josipa Uzelac, Dario Dalmacija/Index, Patrik Macek/Pixsell

MATURANTI diljem Hrvatske danas slave završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Grad Zagreb organizirao je tradicionalnu norijadu. Okupljanje maturanata počelo je na Trgu bana Jelačića, a u podne su svi krenuli na Bundek. Tamo je organizirana središnja proslava, a slavlje traje do 22 sata. Maturantima je zabranjen unos alkohola.

Na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu varaždinski maturanti zaplesali su tradicionalni francuski ples quadrillu. Time su se već petu godinu uključili u međunarodnu manifestaciju zajedno s vršnjacima iz cijele Europe. U plesu je sudjelovalo ukupno 313 maturanata iz 16 škola iz cijele Varaždinske županije.

Osijek je zbog lošeg vremena ispraćaj maturanata preselio u Sportsku dvoranu Gradski vrt. I osječki maturanti točno u podne zaplesali su quadrillu. Uz glasnu muziku i puno dobrog raspoloženja "norili" su i dubrovački maturanti, a maturanti pulskih srednjih škola norijadu su održali na dvorištu pulske gimnazije

U videu možete pogledati kako je izgledala zagrebačka norijada. Maturanti su za Index opisali kako se osjećaju na kraju srednjoškolskog obrazovanja. Svoje ludo slavlje, unatoč zabranama i obećanjima da neće piti, maturanti su ipak začinili alkoholom i nakon toga podijelili svoje veselje, i raspričali se o tome gdje se vide u budućnosti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako su gradske vlasti pozivale maturante na dostojanstvenu i odgovornu proslavu, ipak su zabilježeni neki incidenti.

Četvero mladih privedeno je danas u policiju tijekom norijade u Zagrebu, a zbog pijanstva je u šest slučajeva intervenirala hitna medicinska služba. Dvije mlade osobe privedene su u policiju zbog prekršaja javnog reda i mira, zbog tuče i svađe te zbog vrijeđanja policajca. Jedan maloljetnik priveden je zbog oštećivanja ZET-ovog autobusa, a drugi zbog oštećivanja prometnog znaka.

I zadarski policajci imali su posla. Priveli su dvojicu maturanata koji su u more bacili poljsku državljanku. Dečki su na morskim orguljama bacali maturantice u more, a onda im je pod ruke došla Poljakinja i završila u hladnom moru.

U Zagrebu su maturanti jednog fotoreportera gurnuli u Manduševac. Pokušao je fotografirati djevojku koja je prije toga završila u hladnoj vodi, a onda je i sam sa svojom opremom i uz "pomoć" maturanata zaronio u Manduševac.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara