Video koji morate vidjeti: Svećenik pjesmom doziva Tuđmana da se digne iz groba

Video koji morate vidjeti: Svećenik pjesmom doziva Tuđmana da se digne iz groba

Screenshot: HRT/Facebook

SPOMENIK Franji Tuđmanu, visine dva i pol metra, otkriven je danas u Pločama, na rivi koja nosi Tuđmanovo ime.

Spomenik su zajedno, skidanjem hrvatske zastave kojom je bio obložen, otkrili predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Miroslav Tuđman, kojemu su pločanski branitelji potom darivali tu zastavu. U trenutku otkrivanja spomenika zazvonila su zvona s obližnje crkve Kraljice Neba i Zemlje, a voditelj programa je preko razglasa uzviknuo "Ustani Franjo".

Ali, to još nije bio vrhunac spektakla. On je stigao kad je pločanski župnik don Petar Mikić za Franju Tuđmana rekao kako je "najveća figura u hrvatskoj povijesti" te potom preko razglasa otpjevao "Ustani Franjo, Hrvatska te zove, ustani Franjo Tuđmanu...", a pjesmi se uz pljeskanje pridružila i većina nazočnih.

A da nije sve skupa bila stvar trenutka, već je župnik pjesmicu unaprijed pripremio svjedoči i činjenica da nije stao samo na pripjevu: "A sad za Franjom rodoljubi žale i hrvatsko cvijeće kiti njegov grob. Na Franjinom grobu uvijek svijeće gore i kazuju ljubav duše hrvatske", otpjevao je u nastavku.

 

Prilikom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu, pločanski župnik don Petar Mikić otpjevao je 'Ustani Franjo, Hrvatska te zove'.

Posted by HRT Vijesti on Saturday, May 23, 2015
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara